Mdeh, avem VPS

Ca să fie treaba oablă, cu un pic de bunăvoință din partea celor de la Elvsoft și cu un pic de investiție în plus din partea mea, avem acum un VPS de rupe malul. Sincer, dacă și acum apar probleme…

Din ce văd, toată coșmelia se mișcă mai repede, sper să se vadă și la voi, nu doar la mine, că eu am conexiune metropolitană până la el. În fine, ce vreau să spun este că dacă observați dubioșenii, am rugămintea să le semnalați, ca să știm să le rezolvăm.

12 Comentarii

 1. dojo 25 ianuarie 2011 la 11:47 - Raspunde

  Cat costa VPS-ul si de ce ai ales solutia asta? Eu rulez cateva zeci de situri pe un reseller si inca nu gasesc utila o asemenea investitie. saru’mana de detalii si bafta in continuare 😉

  • Robin Molnar 25 ianuarie 2011 la 12:00 - Raspunde

   Am ales VPS-ul pentru că este soluția cea mai elegantă. Pot face conturi de reseller pe el, pot face tot felul de useri, are un sistem de ACL destul de bun. În principiu, însă, l-am ales pentru că am controlul absolut asupra site-ului, ceea ce este mare lucru. Dau un ban, dar stau în față. Mi-e mai comod așa decât să tot dau mail la admini să-mi facă chown și mai știu eu ce.

   P.S. Am soluția cu 512 MB de RAM la aproape 150 de lei cu tot cu TVA și am toate panourile de control necesare pentru a nu scrie în command line până la adânci bătrâneți.

 2. RCA Ieftin 2011 25 ianuarie 2011 la 14:28 - Raspunde

  150 lei pe lună? Investiţie personală sau aduce nişte câştiguri acest blog?

  • Robin Molnar 25 ianuarie 2011 la 14:30 - Raspunde

   Investiția este personală, la fel și câștigurile. Dar o să-ți spun când investiția va aduce și câștiguri materiale. Deși, aș minți să spun că-n trei ani n-am produs nimic. =)) Să zicem că nu am un blog măricel chiar degeaba…

 3. Bogdan 26 ianuarie 2011 la 01:55 - Raspunde

  Am testat un VPS cu 512MB cu un mirror la site-ul meu pe Joomla (matale eşti însă un tradător 😛 ) şi per ansamblu am văzut că se mişcă mult mai bine mai ales în backend însă eram cam la limită cu resursele. Personal aştept vremuri mai bune pentru a trece pe ceva cu 1GB sau mai mult fără să schimb pe WP.. ptiuu drace 🙂

  De curiozitate, VPS-ul tău actual ţi-ar ţine site-ul pe Joomla?

  • Robin Molnar 26 ianuarie 2011 la 08:00 - Raspunde

   Da, VPS-ul actual ar ține Joomla! și chiar ar merge OK, că are procesor. Dar performanțele, deși bune, ar fi sub nivelul WP.

   Totuși, dacă te bate gândul să trădezi și tu, îți pun o vorbă bună la Mihai să scrie articolul despre migrare unde să pună (de la: el Mihai să pună) și scriptul efectiv. =))

   @Mihai

   Vai, dar cât de subtil sunt astăzi.

   • Mihai Todor 26 ianuarie 2011 la 13:59 - Raspunde

    Subtilitarea e punctul tau forte 😛

    PS: O sa fac si asta la un moment dat. Inca nu am vazut nici un comment cum ca ar fi cineva interesat de aceasta operatiune 😛

    • Robin Molnar 26 ianuarie 2011 la 14:00 - Raspunde

     Păi este așa Xtall, Bogdan (PCMHz) numai la prima strigare… =))

     • Mihai Todor 26 ianuarie 2011 la 14:05 -

      Apai no, vorbim, negociem etc 😛

     • Robin Molnar 26 ianuarie 2011 la 14:09 -

      😀 Negociem, șerifule, negociem.

 4. JtouchMobile 16 octombrie 2012 la 15:17 - Raspunde

  Dear robilro1,
  My name is Michael and I am writing on behalf of the developers at JtouchMobile. We work to bring a better view and interaction for Joomla website on most modern smartphones like iPhone/iPad, Android, Windows Phone, BlackBerry… Jtouch is the unique solution available in the market that can mobilize not just information website, but also e-commercial, and community based.

  I’m very pleased to announce the release of Jtouch 2.5.20-apha1 and hope to get advice from you, one of the most famous contributors of Joomla Community.

  You can see the powerful and easy to use of Jtouch at: http://www.jtouchmobile.com

  Or try Jtouch Mobile Demo page at: http://demo.jtouchmobile.com/jtouch25/

  Thank for your attention and looking forward to hearing from you.

  Best Regards,
  Michael J
  JtouchMobile, Joomla! Best Mobile Flatform
  michael@jtouchmobile.com
  http://www.jtouchmobile.com

  • Robin Molnar 16 octombrie 2012 la 15:21 - Raspunde

   Hello Michael,

   I don’t see myself as one of the most famous Joomla! contributors, but will look into your extension as soon as I get the time.

   Thanks for the info!

   Robin

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.