Nu ne putem întoarce înapoi la nivelul 1900

Cineva-mi spunea, nu demult, că ceea ce știu eu să fac nu este – propriu-zis – o meserie, că dacă se întâmplă vreun cataclism și rămânem fără curent, eu o să mor de foame, că nu știu să fac altceva.

Mie mi se pare că nu este chiar așa, pentru că nu ne mai putem întoarce la nivelul tehnologic al anilor 1900, din simplul motiv că informatizarea societății este ireversibilă.

Să ne gândim că toate pensiile și salariile sunt trecute într-un computer, că toate contribuţiile sociale pe care le-am plătit în ultimele decenii sunt tot pe calculator…

Dacă, deci, un astfel de cataclism ne va lovi, toată lumea va muri de foame, dar și de boli sau acte de violență, pentru că statul nu va știe să ne dea bani sau alte drepturi după contribuție, iar împărțirea egală a banilor este o formă accentuată de sărăcire.

Cred că este evident, deci, că nu ne mai putem întoarce la un nivel tehnologic pre-informațional – să zicem 1900 – pentru că nu avem nici  documentele de hârtie, nici depozitele de documente care să ne permită să facem asta.

Cu alte cuvinte, fie producem electricitate – în orice condiții – , fie pățim rău. Iar acest gând sperie mai puțin decât ar trebui să o facă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.