Pasionați de tehnologie

No, eu sunt pasionat mai mult de hardware decât de software. Dar astăzi o să vă vorbesc despre trei oameni pasionați de tehnologie până la un nivel interesant. Să vedeți.

Primul este un coleg care și-a pus Maemo Linux pe telefon, cu nu știu câte hack-uri pe acolo. Nu știu dacă scrie sau nu SMS-uri direct de la consolă, dar eu așa îl suspectez. Ba, chiar, cred că are și un Ubuntu Debian ce rulează virtualizat. Tot pe telefonul lui Nokia nu știu cât. Chiar râdeam cu el într-o zi, întrebându-l dacă-i merge și Apache.  El zice că așa a venit, dar știu sigur că și-a hackerit telefonul din prima zi. Mă rog, din prima seară, că a doua zi avea un pic de cearcăne. Da. Și eu aș fi făcut la fel.

No, colegul acesta povestea despre ceva cunoștință de-a lui care și-a hackerit telefonul astfel încât atunci când acestea detecta rețeaua wireless de la el de acasă, se conecta automat la ea. Faza mișto este că și-a făcut un sistem prin care atunci când telefonul i se conecta la rețeaua wireless, începea să i se deschidă ușa la garaj și până ajungea el acasă, ușa de la garaj era deschisă. Deh, chestie de sincronizare.

Apoi, un alt coleg, tot linuxist, s-a apucat și și-a făcut un sistem astfel încât atunci când pleacă de lângă laptop să i se blocheze accesul la computer (consolă, că e Linux). Pentru asta scanează rețeaua Bluetooth odată la câteva secunde și când telefonul nu mai este văzut pac, se blochează laptopul. Frumos! Faci un șmen odată și te servești de el de câte ori vrei.

Mai știți cazuri de-astea de oameni ultra-pasionați de tehnologie?

L.E. Îmi spune colegul cu blocarea consolei: folosește BlueProximity.

10 Comentarii

 1. Mihai Todor 20 ianuarie 2011 la 14:40 - Raspunde

  Misto treaba cu Blue Proximity, doar ca ma astept sa consume inutil atat bateria laptopului cat si cea a telefonului mobil. Sa nu mai zic ca nu e recomandat sa iti tii Bluetooth-ul activat atunci cand nu ai nevoie de el, din motive de securitate 😀

  De altfel, mi-as putea imagina un softulet destept care sa foloseasca webcam-ul pentru a bloca laptop-ul daca nu te mai aflii in dreptul lui, eventual scanand distributia termica a chipului pentru a te identifica 😀

  • Robin Molnar 20 ianuarie 2011 la 19:14 - Raspunde

   Aia cu chipul nu merge, ca mai vine câteva secunde și pe la mine (3 metri mai încolo) să vadă ce erori mai găsesc. Ar fi imposibil, deja.

   • Mihai Todor 21 ianuarie 2011 la 00:13 - Raspunde

    N-am înțeles ce vrei să zici :))

    • Robin Molnar 21 ianuarie 2011 la 07:22 - Raspunde

     E simplu. Dacă i se blochează consola doar când se ridică de la laptop e aiurea. Trebuie să i se blocheze doar când e mai departe.

  • xtall 21 ianuarie 2011 la 00:43 - Raspunde

   Nici eu n-as merge cu deschiderea ușii la garaj pe conectare automata de rețea wireless, doar cand esti in zona.
   Prea mare riscul, daca pierde sau ii se fura telefonul are mari sanse sa ramana flacau.
   Sunt automatizari tot pe wireless dar au parole, au cod saritor, antiscanare, chiar daca pierzi ceva nu se intampla nimic.

   • Robin Molnar 21 ianuarie 2011 la 07:23 - Raspunde

    Păi WiFi-0ul omului bănuiesc că este criptat. Și dacă-și pierde telefonul merge normal și apasă butonul de deschidere a ușii, nu?

 2. Molnar Bianca-Andreea 20 ianuarie 2011 la 14:55 - Raspunde

  Pe mine una m-ai pierdut pe drum. Nu ma pricep la d’astea.

 3. ocsike 20 ianuarie 2011 la 19:06 - Raspunde

  Faine linkurile. Am avut si eu pe qtek la un moment dat un kernel de linux cu android da nu gasea driverele si trimiteam sms pe bajbaite.
  Io mai arunc ochii pe xda-developers punct cu com, pe forum.

  • Robin Molnar 20 ianuarie 2011 la 19:18 - Raspunde

   Eu, din ce am învățat de la al meu, dacă nu ești fax Linux, nu te bagi pe el. =))

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.