Robi, am o problemă

Nu mai prididesc zilele acestea cu telefoanele de genul "Robi, am o problemă la calculator". Parcă a început campania de infestare la nivel global, nu altceva. Da, vorbesc despre viruşii de calculator.

Primul şi cel nmai tare a fost 314ra2 (felicitări) care a avut cel mai împuţit şi mai nemernic virus: reader_s. A scăpat de el după ce şi-a şters toate partiţiile. Nu vă lăsaţi păcăliţi, virusul acetsa se bagă peste tot, inclusiv în playerele de mp3, de genul iPod. Formatarea nu ajută la nimic.

Apoi mă sună Blondu (atât la propriu cât şi la figurat): Bă, stăteam io în pat şi vedeam că lucrează hardul (hard disk-ul) dar eu nu i-am dat să facă nimic. Mă uit mai bine şi antivirusul urla că a găsit ceva vierme. Bag de seamă că se jucau unii prin computerul meu.

Apoi mă sună Tibi: "Robi, nu ştiu ce are computerul dar merge foarte greu". Diseară mă duc să văd care-i faza, că aseară am stat de veghe la blog. Am înţeles că după scanare şi-a mai revnit.

Apoi mă sună o doamnă: "Robi, când crezi că poţi să ajungi şi la noi?". Şi-mi spune ce eroare dă: "Could not find ntldr.exe". Adică Windows-ul e gata, fiindcă ntldr.exe este fişierul ce încarcă efectiv sistemul de operare şi arată ecranul acela cu Windows XP şi cum se încarcă. Deci e cam nasol, cu atât mai mult cu cât sunt şi date contabile pe acel computer.

Să nu uităm că am fost hackerit şi eu, aşa că…

7 Comentarii

 1. 314ra2 24 aprilie 2009 la 15:41 - Raspunde

  Man, partea proasta e ca am scapat de el (SPER ca nu ma aude a dracu` virus) dupa aproximativ, ca sa nu zic exact, 7 formatari, cu partitii, fara partitii, pe langa partitii, etc. Parte nasoala e ca se apropie ziua critica … sambata si poate iar isi face de cap.
  Partea si mai buna e ca am luat in sfarsit dupa lupte seculare carnetul care imi da liber la amenzi, pe care sunt sigur ca o sa le iau. YAY me.

 2. 314ra2 24 aprilie 2009 la 15:43 - Raspunde

  Era sa uit da … man, cand o sa pui un contoar de comentarii la fiecare articol ?

  • Robin Molnar 24 aprilie 2009 la 20:21 - Raspunde

   😆 Lucrez şi la asta. 😆 Ştiu că prima dată am avut. Dar nu mai ştiu cum. 😆 Felicitări pentru permis. :woohoo:

 3. Mihai Todor 24 aprilie 2009 la 17:56 - Raspunde

  [quote]\”Could not find ntldr.exe\”[/quote]
  Eşti sigur că e vorba de \”ntldr.exe\” şi nu de \”ntldr\” simplu? Adică eu nu ştiam că există fişierul \”ntldr.exe\”…

  În principiu, dacă e vorba de \”ntldr\” orice gigel poate şterge fişierul ăsta deoarece se află direct pe C:\\, iar windowsul nu urlă dacă îl ştergi. De fapt, în urmă cu ceva vreme am reuşit să descopăr asta la un amic care îl ştersese 😛 Bine, pentru asta trebuie să afişezi fişierele ascunse şi cele de sistem din Folder Options, iar la următorul restart, voila, nu mai vrea să porneasca windowsul 😛

  Dacă ai baftă, e suficient să ii copiezi pe C:\\ fişierul ntldr de pe un alt calculator şi o să pornească 😀

  PS: Se pare că eu nu am pe HDD fişierul \”ntldr.exe\”, deci dacă nu e cumva o greşeală, sună a virusake 😛

  • Robin Molnar 24 aprilie 2009 la 20:25 - Raspunde

   😆 Nu ştiam că ntldr se poate şterge aşa de uşor. Bine, nici nu am încercat. Cine are curaj să-i dea un delete să ne spună şi nouă. 😉

 4. victorblog 24 aprilie 2009 la 18:47 - Raspunde

  e ntldr pur şi simplu şi se poate copia de la alt calculator.
  Oricum aceleaşi chestii mi se întâmplă şi mie, dar eu mai primesc şi bani de pe urma asta. :))
  în unele zile nici nu apuc să dau pe acasă…

  • Robin Molnar 24 aprilie 2009 la 20:24 - Raspunde

   😆 Aşa este, se numeşte simplu ntldr (Windows NT Loader). 😆 Extensia .exe am pus-o din inerţie. Îmi cer scuze. Eram cam pe fugă. 😆

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.