1 Commentariu

  1. Tudor 19 august 2015 la 00:42 - Raspunde

    De cand a fost preluat de catre Micro$$oft, Skype a luat-o rau de tot pe ulei si ultimele stiri legate de vreun data breach sau transmitere de scam/phishing prin el nu fac decat sa reduca increderea in acest serviciu. Sa recapitulam:

    1. Skype a avut la inceput functia de transfer peer-to-peer, printre singurele care beneficia de acest avantaj, enorm la inceputurile interenutului pe cablu si apoi fibra intrucat intre 2 abonati RDS puteai transfera la viteza maxima. Din nefericire in ultimii ani n-am vazut transfer intre mine si altcineva la o viteza mai mare de 1 MB/s, ceea ce dpmdv inseamna ca fisierele sunt acum redirectionate prin serverul lor.

    2. Acum o luna de zile in loc de acel mesaj a fost trimis un mail de phishing, documentat aici:

    http://community.skype.com/t5/Security-Privacy-Trust-and/Spoofed-message-from-contact/td-p/4026578/page/39

    3. Securitaea si confidentialitaea conversatiilor este aproape zero. In iunie 2013 cand Glenn Greenwald primea o copie a arhivei documentelor de la NSA i-a comunicat partenerului sau prin Skype ca ar dori sa-i trimita o parte din arhiva si lui pentru a avea mai multe copii pazite mai bine. Nu si-au putut sincroniza orarele iar dupa ce David Miranda a adormit, o echipa de hoti i-au furat laptopul din casa. Daca ati vazut documentarul Citizenfour ati observat cati caini aveau ei in ograda si atacatorii au putut trece de toti asa ca nu putem vorbi de un grup de hoti amatori, iar tinta a fost laptopul si numai laptopul.

    http://www.buzzfeed.com/natashavc/david-miranda-is-nobodys-errand-boy#.asqRAQB6kz

    Din nefericire alternativa mai sigura prin Pidjin, Jabber si OTR nu arata deloc prietenos pentru muritorul de rand si fara o adoptie crescuta a acestor unelte, tot pe Skype va ramane multa lume:

    https://ssd.eff.org/en/module/how-use-otr-windows

    https://firstlook.org/theintercept/2015/07/14/communicating-secret-watched/

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.