Sony îmi provoacă sentimente contradictorii…

Ieri m-am dus la bătaia cu spumă organizată de Farmec la Aqua Park Florești cu ocazia lansării unor săpunuri lichide și foarte spumante, eco și fără parabeni. Voi pune fotografii mai încolo, că am de ales din vreo 3,000. Revenind, când să plec spre locul petrecerii, scoțând aparatul foto din geanta lui, am văzut că l-am lăsat pornit vreo trei zile.

Cam ăla a fost momentul când tot felul de nădușeli negative m-au prididit și când am simțit că lumea mea se despică în două, cu cioburi de piatră ascuțită căzându-mi în cap, zgâriindu-mi ego-ul ce în el, ca într-un vas din porțelan alb, îmi ține buna mea părere despre mine.

Văzând că aparatul foto e oprit, deci, l-am oprit din buton și l-am pornit din nou, poate – poate. Și-atunci zeul Sony ce-și păștea electronii pe largile pășuni ale Panasonica (glumă de Fallout BoS, din cadrul unei misiuni foarte frumoase) m-a bucurat c-un miracol tehnologic și aparatul foto a pornit cu bine și avea bateria la 100% pentru că japonezii știu că mai sunt și uituci pe lume așa că au inventat modul de hibernare pe aparatele lor foto.

Pe de altă parte, am avut ceva de filmat la o anumită rezoluție pe care, fiind prea mică, aparatul n-o avea. Așa că am filmat la rezoluție dublă, ca să pot face o redimensionare corectă a video-ului folosind programul furnizat de către Sony.

Surpriză, niciunul dinte formatele video pe care aparatul foto le are nu poate fi redimensionat, procesat sau editat de către programul furnizat de către ei odată cu acesta. Practic, la video n-ai ce-i face. Dacă ai de tăiat trei secunde dintr-un clip, ești mâncat ca Predator la întuneric.

Am înțeles că aparatul foto nu este cameră de filmat dar, totuși, software de editare au, pentru că vând și camere de filmat digitale cu software-ul aferent. Or, eunu înțeleg cum au luat ei decizia de a vinde un dispozitiv care suportă filmare Full HD și au decis să nu-i dea și un minim de software de editare.

O să le scriu probabil azi, să văd ce or să zică, fiindcă eu nu-mi explic.

4 Comentarii

 1. Bogdan 14 august 2012 la 21:06 - Raspunde

  Bănuiesc că filmuleţul respectiv la care zici că nu poţi să “surubăreşti” e în format AVCHD, apăi dragul meu.. foloseşte Handbrake şi îl converteşti în ce doreşte ego-ul pătat cu spuma de la Farmec 😉

  • Robin Molnar 19 august 2012 la 15:05 - Raspunde

   Da, adevărul este că a fost frumos la lansare.

   P.S: Mersi de link, acum îl downloadez.

 2. joita lucian 14 august 2012 la 21:27 - Raspunde

  Ciudat..si oricum formatul de la sony la video MTS de exemplu pe hd…e tare dubios….mie cand am de montat cate unu imi blestem zielele…nu stiu de ce dar unele softuri nu utilizeaza toate rezursele pe aceste formate de la sony!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.