Tehnologie românească

Avem și noi, în România, parte de ceva tehnologie mai bună ca alții. Păcat, însă, că nu prea se știe despre ea. Așa că din patriotism și din bun simț, astăzi vreau să vă prezint două produse ale tehnologiei IT din România, produse care mie mi se pare interesante, bune sau care cred că aduc ceva revoluționar.

Astfel:

  1. Primul produs de astăzi este site-ul norc.ro, cu tehnologia lor de vedere la nivel de stradă (street-view) a orașelor. Spre deosebire de Google, care oferă opțiunea de a vedea planurile (din spațiu), Norc oferă opțiunea de a vedea în trei dimensiuni (3D). O mostră găsiți la articolul despre măgăoaie, apăsând butonul din stânga sus, acela cu ochelarii 3D. Via Denisuca.
  2. Al doilea produs este un mecanism de distribuire de documente prin internet, prin includerea lor în pagini web (embed) și nu numai. Ce oferă în plus față de Google Docs? Păi tocmai asta, un cod care, odată introdus în pagină îți afișează corect documentul. Față de Slideshare, un alt asemenea serviciu, tehnologia Tetatet oferă controale mai avansate pentru vizualizarea și distribuirea documentului. Mostră. Via Zoso.

Așadar, se poate! Frumos. Îmi place.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.