Una scurtă despre Android 6

Am senzația că cei de la Google sunt bătuți în cap. După eșecul răsunător al Android 5, acum mai insistă, la fel de naivi, să ne umple de bloatware și de alte aspecte neesențiale pentru consumatori…

Din punctul meu de vedere, Android 2.3 a fost un sistem de operare onest. Nu era perfect, nu era excesiv de sofisticat și-și făcea treaba. Desigur, nu funcționa pe tablete, dar sub pretextul introducerii suportului pentru ecranele mai mari, specifice tabletelor, au introdus tot felul de modificări inutile.

Meniu 3D? De ce? Ce valoare aduce? Că ți se încarcă animația, dar nu și aplicația pe care te grăbești să o folosești? Sau că ți se termină bateria mai repede?

S-a inventat ceva în domeniul conecticii, ca să fie nevoie de o versiune nouă de Android, de să zici că nu se poate porta pe o versiune mai veche? S-a inventat ceva mainstream în domeniul rețelisticii WiFi care să nu se poată rezolva din driver?

Nu, serios, Android este aceeași supă reîncălzită, vândută pe post de inovație, inovație pe care nimeni n-o vrea și de la Android 4.2 chiar nu văd rostul, eventual la unii mai cu pretenții să zici că ar avea nevoie de Android 4.4. În rest? Android 5? N-ai nevoie. Android 6? Nici atât și ajungi să plătești bani în plus pentru hardware mai performant, ca să-ți meargă, măcar, la fel de prost.

Dar, vai, dacă își iau oamenii ceasuri inteligente, ca să aibă de două ori mai multe dispozitive care să rămână fără baterie peste zi? Dar, dacă nu-și iau?

Nu, serios, am senzația că Google, cu orice versiune nouă de Android, mai bate câte un cui în sicriul acestui sistem de operare. Și nu, nici să nu aud de iOS 9 că leșin și fac apoplexie. Apple muncește 100,000 de ore la un nou OS complet inutil, pentru că iOS 8 se putea patch-ui, ca și Android-ul, și acum 100,000 de developeri bagă ca berilă să repare ce s-a stricat în aplicațiile proprii, odată cu noua versiune…

Or, asta nu mai este inovație, ci activitate pompieristică în software. Deci nu aduce valoare, doar o păstrează. Iar stagnarea nu este nicidecum o soluție. Iar treaba asta le sună la amândoi!

2 Comentarii

  1. ketherius 30 septembrie 2015 la 18:48 - Raspunde

    Foloseste Blackberry 10 o saptamana si apoi revino la Android – daca te mai lasa inima sa renunti la Blackberry…

    • Robin Molnar 01 octombrie 2015 la 07:41 - Raspunde

      BB sunt destul de bunicei la experiența utilizatorilor, deci…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.