2 Comentarii

 1. Tudor 01 octombrie 2015 la 15:43 - Raspunde

  Problema este fix aceeasi ca si a castilor Beats. Nu e vorba ca nu se intelege faptul ca banii cheltuiti pe dezvoltare si marketing sunt recuperati, e vorba ca Apple mai mult ca oricine isi baga mana pana la cot in buzunarele clientilor ca si Dr. Dre. Beats is niste panarame de casti care sunt mai slabe decat o pereche de 50 de dolari, doar ca fiind logoul Beats pe ele, automat costa 200-300 dolari.

  Alte exemple sunt cele 2 smartphoneuri oarecum recente care au incercat FIX aceeasi manevra ca si Apple. Originalul Motorola Moto X si Amazon FirePhone. Moto X era identic cu orice alt telefon vandut pe piata la 200 de dolari, doar ca Motorola a vrut sa-l vanda la 600, sub pretextul “it’s the user experience”. Aiurea, 400 dolari in plus pentru cateva “software gimmicks”? Nu mersi. Si la fel au gandit toate persoanele care aveau minim 2 neuroni functionali iar produsul a fost un esec. Amazon FirePhone, la fel, hardware de Moto G, telefon de 180 de dolari. Dar vai, are 4 camere ca sa-ti arate nush ce perspectiva si o aplicatie de la Amazon care recunoaste produsele and stuff. Scoate 600+ dolari din buzunar. Iarasi, persoanele cu minim 2 neuroni functionali au realizat jaful la care se intind cei de la Amazon si produsul e aproape mort si ingropat.

  Punctul comun al celor 2 intamplari de mai sus este faptul ca daca Apple ar fi facut o conferinta lansand fix acele produse, puteti ghici ce s-ar fi intamplat? Exact, s-ar fi creat cozi si produsul ar fi avut vanzari fantastice, chit ca era un rahat cu perje vandut la suprapret.

  Apropo de asta, 100 de dolari un fucking stylus? 100 de fucking dolari? Considerand ca:

  1. Nu e backwards compatible
  2. Nu poate fi integrat in tableta

  Stau si ma intreb pe ce dezvoltare s-au dus banii aia? Cei de la samsung pot sa integreze un stylus intr-o tableta la fel de subtire ca iPad, cu o baterie la fel sau chiar mai mare si e backwards compatible. Nu au scuze cei de la Apple ca la lansarea unui produs “nou” sa nu aibe minim avantajele pe care competitia le-a dezvoltat in acesti ani. Absolut nicio scuza. Implicit, banii pe care ii cer intra la categoria “jecmaneala pe spinarea clientului in timp ce inginerii au depus efort MINIM”.

  • Robin Molnar 04 octombrie 2015 la 22:57 - Raspunde

   Dacă 100 de USD înseamnă o cafea, poate îți permiți să-i arunci pe prostii. Deși, mai bine i-ai dona.

   Sunt total de acord cu tine, desigur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.