2 Comentarii

 1. Horatius 16 iulie 2009 la 12:49 - Raspunde

  Eu nu inteleg ce vrei?

  Placa arata perfect pentru era tehnologica din care face parte. Nu vad improvizatii pe ea…

  Este o placa ISA de 8 biti pentru ca portul paralel (LPT) este de 8 biti. Nu avea sens sa construiasca o placa de 16 biti pentru o interfata de numai 8.

  Ah, iar chestia cu driverele… In MS-DOS nu se cereau drivere, pt ca suportul (driver-ul) pt LPT este inclus in kernel (IO.SYS, MSDOS.SYS, COMMAND.COM). Cu toate astea, exista comada externa PRINT (print.exe) care de fapt face o copiere dintr-o sursa indicata in portul PRN sau LPT. Ia incearca urmatoarea chestie: pe un MS-DOS functional, da comanda \”copy fisier.txt prn\”. Vei vedea ca face acelasi lucru cu \”print fisier.txt\”.
  Pe orice Windows a existat un driver pentru portul paralel. In Win XP este fisierul
  %windir%\\system32\\drivers\\parport.sys
  si el este driverul.
  Deci, un sistem de operare daca NU CERE un driver pt ceva nu inseamna ca NU ARE NEVOIE ci ca acel driver ESTE INCLUS cumva in sistem si-l foloseste / apeleaza la nevoie. Mai ales ca portul paralel nu a fost niciodata PnP (Plug\’n Play).

  • Robin Molnar 16 iulie 2009 la 12:56 - Raspunde

   :s Dude, mai lasă-mă-n pace cu driverele. Este logic că totul are nevoie de drivere. Nu ăsta este esenţialul. Şi placa are improvizaţii pe ea, folosind cipuri cu o altă geometrie decât cea din design. Uită-te în prima imagine. ❗

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.