A patra confesiune

 

Astazi te-am vazut, ce dor mi-era de tine, dar din pacate nu te-am regasit. De-atata dor, de-atat amar, nici eu nu mai am habar ce s-a intamplat.

 

Dar spune-mi tu! Ma mai iubesti sau vrei doar sa ma pacalesti, sperand ca poate, intr-o buna zi, iubirea ta va reveni?

 

Hai, spune-mi dar, ce s-a-ntamplat, pentru ca vad ca te-ai schimbat. O, te-ai schimbat atat de mult ca nu mai stiu cum sa-ti raspund.

 

Schimbarea ta, atat de mare cum e ea, pare influenta altcuiva, un alt "el" care eu nu voi fi, poate, niciodata.

 

Sa nu-mi ascunzi nimic, macar atat, sa-mi spui vorba care-ti sta in gat. Si daca totusi ma iubesti as vrea sa-mi marturisesti.

 

Nu mai suport sa nu-nteleg ceea ce simt, ma doare foarte tare, caci ma mint, ca rozul viu in care am trait atata timp s-a transformat in cenusiu tarziu.

 

Salveaza-ma, te rog, durerea mea, nu i-o doresc la nimenea, ma simt respins, tradat si poate alungat fara sa stiu nici un motiv adevarat.

 

Salveaza-ma din negura cea mare, tu nu vrei sa-ntelegi ca doare prea tare? Nu stiu ce sa mai fac, ce sa mai spun. Unde am gresit? Am fost oare prea bun?

 

Si de ce plang cand totusi ma iubesti? Am fost noi prea departe, ti-e frica sa iubesti? S-a intamplat ceva ce nu mi-ai povestit si nu imi spui acum sa nu ma simt mintit?

 

Stiu doar ca totusi e ceva si ma gandesc ca e altcineva. Ma simt acceptat, dar nu e bine, poate invitat ar fi fost mai cum se cuvine. Dar poate ca nu poti, in mila ta vrei sa ma protejezi caci poate voi uita.

 

Dar nu voi mila ta ci intelegerea. As vrea sa ma-ntelegi si sa ma ierti, caci fost-am prea mult singur si simt ca-ncet te pierd. Si-as vrea sa stiu de ce caci poate as putea sa te mai pastrez o vreme in viata mea.

 

Ascult acum, orice mi-ai povesti, accept orice, doar nu suntem copii. Si vom vedea, dupa toate cele ce le-ai zis ce-i de facut. Ti-am zis de mii de ori ca te iubesc, iti spun si-acum, dar vreau sa inteleg, mai mult decat orice, iubita mea, ce s-a-ntamplat in viata ta.

 

Iar de gresesc, tu sa ma ierti, si uita tot ce-am spus si ai sa vezi ca de ma ierti te voi ierta si eu, si poate bunul Dumnezeu ne va uni si mai profund si vom avea un singur gand, un singur trup si-un singur suflet, dar, pana-atunci, ascult.

Te iubesc mult.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.