Cum să înjuri de mamă

Cu stil, nu așa, cu stil și cu tupeu, pe față, bărbătește. Dați-mi voie să mă spovedesc: l-am înjurat pe unul. De mamă. Mă-sa, adică. În fine, exemplificarea:

– Cred ca “automustrarea” romaneasca merge cam departe si din ceva constructiv se transforma intr-un fenomen negativ.
Nu stiam de inchiderea spitalelor, dar stiu ca de v’o 22 de ani romanii tsopaie intr-un picior ca l-au asasinat pe Ceausescu si au libertate, deci inchiderea spitalelor  si aruncatul pacientilor in sant, presupun ca face parte din libertatea mult dorita si capatata. Nu prea inteleg scopul iesirii in strada si a cererii de demisie URGENTA! La ce ar folosi ? Aveti pe cineva gata sa inlocuiasca conducerea curenta?

– Mă scuzați. Care spitale? http://www.gandul.info/news/ministrul-sanatatii-publica-imagini-socante-cu-o-pacienta-care-are-rani-pe-corp-dupa-ce-a-fost-imobilizata-in-spital-si-nu-i-s-a-acordat-asistenta-medicala-8153361 [Actualizare. Ăștia la știri spuneau că femeia a fost plimbată 700 de kilometri pentru că ministrul n-a știut unde s-o trimită. Cu spumele de rigoare trebuie să precizez: nu ministrul a internat femeia, deci singurii responsabili sunt cei care n-au știu unde să o trimită, pentru că erau prea incompetenți să sune până la Minister sau la Spitalul Județean Constanța. Mie mi se pare o dovadă în plus că acele spitale trebuiau închise.]

– Hunul Atilla de la Ministerul Sanatatii a tras concluzia ca  romanii sunt sanatosi si nu au nevoie de spitale, asa ca am inteles ca o sa inchida v’o 67 din ele. Am inteles bine? Daca oamenii sunt sanatosi, de ce sa se faca cheltuieli inutile cu spitale? Am inteles ca si salvarile au inceput sa faca economii la benzina (scumpa, scumpa!)  si ii depun pe pacienti direct in sant.

– Dacă ministrul care a semnat ordinul de închidere avea numele Popescu/ Georgescu/ Xulescu era mai bine?

– Mai bine pentru ce? Spitalele se inchid pentru ca nu sunt bune si nu este nevoie de ele, nu? De ce Popescu/Georgescu/Xulescu? Ca sa nu se stie ca Romania este condusa de niste  bozgori comunisti? Care este diferenta, nu se stie deja? Manevra asta cu pusu autohtonilor in fata a fost incercata prin anii ’50, nu este noua! existai pe atunci? Ti-aduci aminte cand Comitetul Central a fost realiniat?

– Pentru ca in spitale se fura, puteti numi niste bozgori comunisti directori de spitale? Multumesc.

– De ce nu? Am inteles ca bozgorii comunisti sunt oricum la guvern, de ce sa nu fie numiti directori de spitale… Cine fura in spitale? Hahaha! Au trecut vremurile bune cand unchii mei (romani) erau directori de spitale si directori generali in Ministerul Sanatatii!

– Vi se pare haios? Stiti vreunul dupa nume ca sa fiti sigur si sa nu vorbiti din auzite?

– Ce sa mi se para haios? Romanii dorm asa cum isi astern. Cum il chema pe bozgorul din articolul postat? csaba atilla? Asta nu este bozgor? Nu este asta  marele  sef in Ministerul Sanatatii care inchide spitalele? Bineinteles, eu vorbesc doar din auzite, nu mai sunt in Romania demult de tot. Vrei sa spui ca presa romaneasca minte? Cum ii zice partidului bozgoresc la putere? UDMR?

– Repet intrebarea: Intrucat se fura din spitale, puteti numi un singur director de spital cu nume de bozgor?

– Da, am inteles gresit intrebarea, am inteles ca este daca bozgorii pot sa fie numiti directori de spitale. Nu, nu cunosc nici un director de spital, bozgor sau roman. De ce, de aia inchide atilla spitalele, pentru ca nu sunt bozgorii directori de spitale? Am mentionat ca rudele mele au fost sefi de spitale si directori generali in Ministerul Sanatatii, demult de tot, pe alte vremuri… prin anii 60 si 70. Ce legatura are furatul din spitale cu bozgorii? Sunt si bozgorii furaciosi ca si tsiganii? inteleg ca si unii si altii se dau drept romani. Bine a mai ajuns tara, daca bozgorii si tsiganii isi fac de cap si joaca tontoroiul!

– Nu, domnule (ca sa va raspund la ultimele intrebari). Am intrebat pentru ca pe undeva transpira ideea ca ministrul sanatatii fura. Nu directorii de spitate care sunt tinuti in spate de autoritatile locale si judetene… Primul pas in a trata o boala este acceptarea faptului ca ai o boala. P.S. Banul nu tine cont de etnie.

– Nu stiu de unde a “transpirat” ideea ca ministrul sanatatii fura. Tu stii mai bine daca fura sau nu, eu nu am idee. Deci , lamureste-ma si pe mine sa inteleg, atilla inchide spitalele fiindca sunt conduse de directori romani? Si cum este cu “banul” ? Vrei sa zici ca si bozgorii fura, ca si tsiganii? Banuiam eu ceva! Eu fiind bucurestean, nu ma prea pricep la bozgori, doar din auzite!

– Te rog, fara aluzii si jigniri de genul eu, ungur, stiu mai bine daca ministrul sanatatii, ungur, fura sau nu. Nu vad de ce numele meu este mai relevant in discutie decat mama dumitale.

Sunt atât de obosit de rahaturile de genul: ungurii ne vor țara! Simt că mă ia așa un acces de furie când am de-a face cu așa elemente, Dumnezeule! În fine, unde este logica?

2 Comentarii

  1. Dana 15 aprilie 2011 la 09:53 - Raspunde

    Probabil ca daca aveau ei tara asta nu si bateau joc de ea in halul in care chiar romani d ai nostrii o fac.Poate inca murea lumea de foame dar nu la nivelul asta.

    • Robin Molnar 15 aprilie 2011 la 19:59 - Raspunde

      Nu se știe. Și ei, ca și noi, au fost sclavii conducerii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.