Ajutoarele sociale trebuie să înceteze

A trebuit să-mi prelungesc concediul pentru că oamenii locului nu au venit la munca pe care au fost tocmiți s-o presteze, deci sunt deosebit de furios.

Din doi căruțași, nu a apărut niciunul să care niște materiale vegetale vreo 150 de metri. Din doi tăietori cu drujba, am avut noroc că a venit un al treilea, pentru că un salcâm bolnav și un cais bolnav sunt lucruri deosebit de complicat de tăiat.

Stau ăștia și beau pe aici de dimineața până noaptea, din ajutorul de șomaj și din ce mai fură, și rar găsești câte un gospodar să te ajute, vai și amar!

Da, desigur că înțeleg mecanismul de cerere și ofertă în materie de muncă și mi se pare că acesta ar fi cumva funcțional,  numai că nu este, pentru că statul are mai mulți bani de risipit decât noi, deci nu-l putem concura, pentru că oamenii ăștia nu aduc prin serviciile oferite o plus-valoare mai mare decât munca prestată, pentru că nu știu să facă nimic și nici harnici nu sunt, astfel că – majoritari fiind – țin societatea pe loc.

Vă spun, am luat o tonă de bușteni de patru ori la mână azi și singurii care munceau erau fix cei care nu luau ajutoare sociale, semn că aici instituția ajutorului social nu mai funcționează și că, din contră, reprezintă o adevărată calamitate la nivel social, familial și individual pentru că oamenii îți beau mințile și lenevesc toată ziua, în timp ce micile gospodării nu găsesc suficienți oameni pentru diversele treburi din gospodărie.

Groaznic, vă spun.

8 Comentarii

 1. Malin 18 septembrie 2016 la 07:48 - Raspunde

  Vai dar cum poti sa spui asa ceva? Pai daca dispar ajutoarele sociale cine mai trandaveste pe banii celor care muncesc ca sa poata sa voteze de fiecare data cu aceiasi politicieni corupti care intretin lenea ca sa poata sa fure si ei pe margine?

 2. Zet 18 septembrie 2016 la 08:48 - Raspunde

  Eh…burghezule…ai vrut sa angajezi oameni la munca si nu ai avut pe cine :)…probabil nu le convine cum sunt platiti… mai pluseaza un pic la bani si mai scoate si o jumatate de ceva si ceva tigari si mancare si poate poate…si oamenii aia s-au saturat sa mai munceasca asa de dragul de a munci…nu ti se pare buna zicala “decat se muncesc degeaba mai bine stau degeaba pe ajutor social?”…si probabil burgheji de astia ca tine gasesc odata la 3 luni …ajutorul ala vine in fiecare luna :)…SPOR LA TREBURI !

  • Robin Molnar 18 septembrie 2016 la 09:18 - Raspunde

   Păi pe lângă 50 lei/ zi + mâncare + băutură + țigări, tariful srandard, cred că doar o curvă și un masaj le mai trebuie.

   • Alina M 18 septembrie 2016 la 22:37 - Raspunde

    50 de lei pentru maxim o oră-două, ca nu durează mai mult să arunci lemnul în căruță, să-l duci 150m și apoi să-l răstorni. Dacă era vorba de o zi de muncă, da, puteai spune că-s puțini bani, dar pentru o oră, mă scuzați, e chiar lux.

    • Robin Molnar 09 octombrie 2016 la 20:40 - Raspunde

     O oră de stat, sau o oră de băut? Că, iată, depinde.

   • ice4you 21 septembrie 2016 la 08:43 - Raspunde

    Pentru banii aia ma mir ca ai gasit sa miste careva un deget. Eu acum vreo 7 ani cand lucram la casa ma chinuiam cu ce le dai tu acuma si cu greu gaseam pe careva sa vina la munca macar doua zile la rand si sa si faca ceva in alea doua zile desi se alegeau cu 100 lei, bani + mancare+tigari+bautura, desi eu ii munceam banii aia de imi sareau capacele in 4 zile fara bonusuri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.