Cătălin Ivan, raportor, eșec…

  • Documentul A7-0246-2014 al Parlamentului European

Scandal în Parlamentul European. Cătălin Ivan s-a facut degeaba preș în fața lui Martin Schulz, președintele Parlamentului European.

Intr-un gest fără precedent în istoria Parlamentului European, președintele socialist Martin Schulz a dispus pur și simplu scoaterea unui paragraf din textul raportului privind descărcarea de gestiune a acestui for pe anul 2012, în conditiile in care europarlamentarii pot doar depune amendamente pe un text. Acest paragraf prevedea ca membrii comisiei de control bugetar citați de instanțele belgiene să se prezinte pentru a da declarații de martor cu privire la scandalul de corupție care a dus la demisia comisarului maltez pentru sănătate John Dalli. Aceasta după ce Martin Schulz a blocat citațiile timp de doua luni și a decalat audierile din comisia de control bugetar pe același subiect.

Cătălin Ivan, în calitate de raportor principal al raportului privind descărcarea de gestiune a Parlamentului European a acceptat fără să crâcnească această ingerință a lui Martin Schulz, motivul oficial invocat fiind “dreptul președintelui de a declara inadmisibil un text aflat in contradicție cu obligațiile legale ce incumbă instituției cu privire la regulile de confidențialitate”, după cum a declarat Armin Machmer, purtătorul de cuvânt al președintelui Parlamentului European. Mai mult, Cătălin Ivan nu a fost astăzi prezent la ședința plenară care a votat propriul său raport, fapt de asemenea mai mult decât ciudat, probabil pentru a nu fi pus în situația de a da explicații europarlamentarilor furioși.

Din fericire, plenul Parlamentului European a amânat, cu o majoritate covarșitoare (4 la 1), votul final, pentru ca președintele Parlamentului, dl. Martin Schulz, să prezinte explicații cu privire la ingerința sa abuzivă în activitatea comisiei de control bugetar. Probabil că aceleași explicații va trebui să le ofere și Cătălin Ivan, atunci cănd se va relua discuția raportului său, în ședința plenară din săptămâna 14-17 aprilie de la Strasbourg.

Vreau să reamintesc că dl. Martin Schulz nu este doar președintele Parlamentului European ci și candidatul socialist la președinția Comisiei Europene. Pentru a-și maximiza șansele de reușită, acesta a transformat contul de Tweetter al Parlamentului European în propriul său cont, cu tot cu cei peste 60.000 de persoane care îl urmăreau, aceștia devenind automat abonații săi personali.

Anexat fotocopie a raportului.

Sebastian Bodu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.