Ce mai fură Tăriceanu

Pe scurt, că este weekend și nu vream să ne pierdem vremea cu pramatia de Tăriceanu:

tariceanu

[…]Art.3. – (1) Se înființează Agenția Națională pentru Managementul Cercetării și Dezvoltării Agricole, denumită în continuare ANMCDA, organ de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea MADR, prin preluarea activității de cercetare-dezvoltare, precum și a patrimoniului și personalului aferent acesteia de la ASAS, prin hotărâre a Guvernului inițiată de MADR, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi.

Art. 4. – (1) Unitățile de cercetare–dezvoltare din domeniul agricol, prevăzute în anexele nr. 1 – 10, trec din subordinea Academia de Șiințe Agricole și Silvice ”Gheorghe Ionescu Șișești”, denumită în continuare ASAS, în subordinea ANMCDA prin protocol de predare-primire încheiat între ASAS, unitatea de cercetare-dezvoltare și ANMCDA, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului organizare și funcționare a ANMCDA, pe baza situaţiilor financiare întocmite potrivit art. 28 alin. (11) din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Art. 12. – (1) Activitatea științifică a ANMCDA este coordonată de un consiliu științific, numit prin ordin al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, la propunerea președintelui consiliului de administrație al agenției.

De aici

Deci, pe scurt, luăm dintr-o parte, centralizăm și politizăm și vrem să facem inovație. Dar nu se poate, pentru că centralizarea nu este o soluție, iar politizarea centralizării cu siguranță nu este o soluție mai bună!

De exemplu, luăm din Anexa 3: Institutului de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti Mărăcineni și-a desfășurat activitatea în jurul celor șapte centre de cercetare pomicolă care ne-au mai rămas, nu este nevoie să mai vină încă un strat de incompetență administrativă să mai îngroașe osânza decizională a statului încă un pic, osânză inutilă care să decidă că da, Institutului de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti Mărăcineni trebuie să-și desfășoare activitatea în jurul centrelor rămase.

Foto via

1 Commentariu

  1. Malin 06 august 2016 la 08:33 - Raspunde

    Metodele astea dovedesc faptul ca nu s-a schimbat mare lucru comparativ cu vremea raposatului dictator.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.