4 Comentarii

  1. Trodat 19 mai 2010 la 05:50 - Raspunde

    cereale integrale, se refera la faptul ca produsul nu este spart, tocat etc, e intact, astfel pastrandu-si mai bine calitatile nutritive – nu m-am documentat, merg pe logica 😉

    • Robin Molnar 19 mai 2010 la 15:35 - Raspunde

      =D Tocmai, că nu e întreg, ci e fărâmițat, amestecat și după aceea făcut în formă de fulgi. =D

      • TNH 20 mai 2010 la 13:57 - Raspunde

        Produsele din cereale integrale nu se numesc aşa pentru că sunt întregi, dintr-o bucată, ci pentru că în procesul de prelucrare nu au fost îndepărtate părţi esenţiale din punct de vedere nutritiv, de genul învelişului. Spre exemplu, făina albă se obţine prin măcinarea doar a miezului bobului de grâu, iar făina integrală, deşi e tot o pulbere, se obţine prin măcinarea întregului bob. De aceea, deşi e mai pufoasă, pâinea albă nu-i ajunge nici până la genunchi pâinii integrale, care e mai gustoasă, mai sănătoasă şi mai hrănitoare.

        • Robin Molnar 20 mai 2010 la 15:58 - Raspunde

          =D Aha. Acum m-am lămurit. Mulțumesc mult, la asta chiar nu m-aș fi gândit absolut niciodată. =D

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.