Acest website are nevoie să folosească cookies, care sunt niște fișiere text de mici dimensiuni ce conțin referințe specifice, dar nu explicite, stocate pe computerul voastru, astfel încât, de exemplu, atunci când lăsați un comentariu, datele din formular să se salveze, dar nu numai.
Fără acces la cookies, aceste date nu se vor salva.
Pentru a afla mai multe despre cum folosim informațiile și despre dreptul vostru asupra datelor voastre, vă rugăm să consultați pagina Politica de Confidențialitate.
Puteți modifica accesul la aceste cookies accesând taburile din stânga.
cereale integrale, se refera la faptul ca produsul nu este spart, tocat etc, e intact, astfel pastrandu-si mai bine calitatile nutritive – nu m-am documentat, merg pe logica 😉
=D Tocmai, că nu e întreg, ci e fărâmițat, amestecat și după aceea făcut în formă de fulgi. =D
Produsele din cereale integrale nu se numesc aşa pentru că sunt întregi, dintr-o bucată, ci pentru că în procesul de prelucrare nu au fost îndepărtate părţi esenţiale din punct de vedere nutritiv, de genul învelişului. Spre exemplu, făina albă se obţine prin măcinarea doar a miezului bobului de grâu, iar făina integrală, deşi e tot o pulbere, se obţine prin măcinarea întregului bob. De aceea, deşi e mai pufoasă, pâinea albă nu-i ajunge nici până la genunchi pâinii integrale, care e mai gustoasă, mai sănătoasă şi mai hrănitoare.
=D Aha. Acum m-am lămurit. Mulțumesc mult, la asta chiar nu m-aș fi gândit absolut niciodată. =D