Cum vezi filme legal în România

Devine din ce în ce mai greu să refuzi să vezi filme legal în România, pentru că numărul serviciilor disponibile și la noi este ridicat și avem așa:

 1. DigiPlay, la doar 4,84 lei pe lună, dacă mai ai și alte servicii de la RDS, bun pentru părinții care au nevoie de subtitrare.
 2. Voyo.ro, la doar 2,57 euro pe lună (ei zic 2,16 plus TVA, de unde să știu cât este TVA-ul la serviciul lor?), la fel, bun pentru părinții care au nevoie de subtitrare, preferatul lui tata (că n-are reclame, are subtitrare și merge bine pe Smart TV).
 3. Netflix, la doar 7,99 euro pe lună abonamentul standard, preferatul meu pentru serialul Strat Trek.
 4. Filmstruck, la doar 6,99 euro pe lună, disponibil doar în SUA, fără geofencing, deci se poate vedea oriunde. Multe filme artistice.
 5. Amazon Prime, la doar 5,99 euro pe lună, și doar 2,99 pe lună în primele 6 luni, preferatul meu pentru filme, mult mai bune decât pe Netflix. Disponibil în România doar de patru zile.

Cred că mai sunt și Orange TV, respectiv Telekom, dar cum nu le folosesc nu sunt la curent cu ofertele lor. Știu, totuși, că și la ei poți să vezi filme legal, doar că nu mi-e clar care-s tarifele sau condițiile.

Ca idee, cred că putem cădea de acord că acum poți să vezi filme legal în România, pe majoritatea telefoanelor mobile, pe PC și pe Smart TV, singura discuție rămânând cea legată de costuri: cam 25 de euro pe lună, dacă le vrei pe toate. Dacă nu le vrei, sau este prea scump, poți alege să te mulțumești cu mai puțin, plătind între trei și patru pachete de țigări pe lună, per serviciu.

2 Comentarii

 1. Malin 17 decembrie 2016 la 12:57 - Raspunde

  Cel mai de rahat lucru in ceea ce priveste VoD e ca ai nevoie de 3 sau mai multe servicii dinastea pentru o grila decenta. Ce ai pe Voyo n-ai pe Netflix si ce ai pe Netflix n-ai pe Amazon Prime si tot asa, iar lipsa asta e speculata inteligent de niste baieti care vand la pret de Netflix servicii de IPTV cu VoD inclus. E ilegal ceea ce fac si i-a curatat acum vreo 6 luni, dar au revenit sub un alt nume si cu alte metode pana cand o sa-i salte din nou, oricum ideea e ca astia ilegali ofera ce cauta lumea legal si nu gaseste.
  Dincolo de asta e si mai de rahat ca Netflix sa zica dragi romani nu va pot da grila din US ca am cedat drepturi catre Voyo, dar pretul pentru voi ramane acelasi chiar si fara grila completa. Poate ca daca se faceau ajustari de pret era justificat sa iei si Netflix si Voyo ca sa ai o grila minima.
  Eu am VoD de la ISP ca e inclus cu abonamentul TV si nu prea am ce sa vad acolo ca sunt numai filme vechi asa ca am luat Netflix si m-am uitat vreo 3-4 luni pana n-am mai gasit nimic interesant de vazut. Apoi Voyo si SeeNow au limitare geografica si ceea ce-mi ofera in afara granitelor tarii nu justifica cu nimic abonamentul pe care-l cer. Ca sa-i vad e musai sa-mi iau un VPS de Romania sa-mi pun un VPN pe el si sa ma duc la costuri duble.
  Si nu fac apologia pirateriei in vreun fel, vreau doar sa evidentiez faptul ca sistemele sunt atat de prost implementate incat risca sa devina o risipa de bani si din cauza asta nici nu ma mai uit. Am ajuns sa deschid mai des congelatoru’ decat televizoru’

  • Robin Molnar 26 decembrie 2016 la 11:17 - Raspunde

   Da, este foarte aiurea să ai nevoie de mai multe servicii, sunt total de acord. Pe de altă parte, dacă ar vorba de catering, ți-ai dori cât mai multe servicii. Așa că poate nu totul este pierdut.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.