Astăzi moare Complexul Energetic Hunedoara

Să începem cu un pic de burtologie:

Situatia este fãrã precedent si întreg sistemul de producere al energiei electrice pe bazã de huilã va fi închis în maxim douã zile.  Potrivit directorului general al CEH (Complexul Energetic Hunedoara, n.r.), Michael Melczer, Complexul hunedorean mai primeste gaz pânã miercuri dimineatã, iar apoi se opresc pe rând unitãtile producãtoare de energie, minerii îsi reduc activitatea treptat si termoficarea va fi opritã. Asa ceva nu s-a mai întâmplat niciodatã pânã acum si totul este din vina celor care au luptat sã scoatã CEH din insolventã. „Este cel mai delicat moment din existenta acestei entitãti, fie ca s-a chemat azi CEH, în trecut companie, regie sau combinat, este cel mai delicat moment. Niciodatã asa ceva nu s-a întâmplat. Orice resursã este consumatã si de miercuri începem un program de oprire a capacitãtilor de productie de la Mintia si Paroseni”, a declarat Michael Melczer, director general al CEH.

Cronica Văii Jiului

Care-i planul de viitor al lui Melczer vizavi de Complexul Energetic Hunedoara, despre care și eu am implorat să fie schimbat? “Niciodatã asa ceva nu s-a întâmplat.”. Adică nimic. Niciun viitor. 

Desigur, la ora scrierii acestor rânduri încă nu s-a pronunțat decizia definită de intrare în faliment a Complexului Energetic Hunedoara, dar șansele ca falimentul să fie evitat sunt nule, pentru că:

Iată de ce judecătorul care a judecat astăzi cererea CEH de intrare în insolvență a rămas siderat :
– a aflat că Michael Melczer este în conflict penal de interese (a fost manager general Gerom);
– a aflat că jurista care reprezintă CEH este aceiași care la data de 1 noiembrie 2016 reprezenta tot interesele Gerom. Deci tot în conflict de interese
– a aflat că CEH dorește ca prin sentință să dispună ca Nica şi Melczer să rămână la conducerea CEH
– a aflat că CEH susține drept administrator judiciar  firma de avocatură care a înființat CEH. Deci tot conflict de interese

Știri din Valea Jiului

Gerom, unealta prin care Combinatul Energetic Hunedoara va fi falimentat oficial, îi aparține, în cea mai mare parte (fiind o societate pe acțiuni) lui Calistru Aurelian Serafinceanu, baron PSD de Valea Jiului, fost prefect de Hunedoara.

Michael Melczer, fost director general al Gerom, firmă de casă a PSD, s-a mutat la Complexul Energetic Hunedoara pe vremea când CEH nu făcea angajări, fiind puternic susținut de filialele locale ale PSD și PNL (jaful este transpartinic!).

Practic, conflictul de interese în care se găsea atât conducerea companiei Complexul Energetic Hunedoara, cât și o bună parte din personalul TESA, a făcut ca această companie să nu mai poată fi salvată, întrucât propriile structuri de conducere, respectiv structuri sindicale, lucrau activ împotriva companiei.

Am avut, din păcate, dreptate, dar asta pe mine nu mă ajută cu nimic, iar pe oamenii care vor suferi cu atât mai puțin îi va ajuta.

2 Comentarii

  1. ice4you 21 decembrie 2016 la 09:59 - Raspunde

    Cu toata indignarea si intelegerea pentru cei care vor avea de suferit, o spun raspicat: SA SE INCHIDA! Doar in felul asta, se va opri si hotia de 27 de ani de la CNH/CEH din care unii au facut averi colosale iar acum si’le intretin tot din banii ce ii mai pot fura de acolo! CEH e o gaura neagra, sanse de salvare nu mai existau inca de acum vreo 10 ani, se stia foarte bine ce cuib de hoti este dar nu s’a facut absolut nimic cat se mai putea face ceva, dar nu s’a facut nimic ca toti isi trageau focul doar la oala lor si i’ai enumerat foarte bine!
    Se incheie un capitol de istorie zbuciumata, dar asta este.

    • Robin Molnar 26 decembrie 2016 la 11:16 - Raspunde

      Mi se pare corect. Am încercat să-i ajutăm, dar am ajuns în punctul în care banii nu-i mai ajută.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.