Nu am nimic cu Sevil Shhaideh

Nu mă interesează că Sevil Shhaideh este femeie. Am avut șefi femei și ne-am înțeles foarte bine. Am colege femei și ne înțelegem foarte bine. Nu am nimic cu faptul că Sevil Shhaideh este PSDistă, fiecare om cu convingerile lui morale și materiale, până la urmă.

Nu mă interesează nici măcar faptul că Sevil Shhaideh este musulmană. Să fim serioși, sunt ateu, dintre toți oamenii cred că am cea mai puțină preocupare față de religia cuiva, și nu mă interesează alte aspecte ce țin de viața privată a dumneaei.

Dar sunt câteva lucruri care mă interesează:

 1. Ce realizări are? Momentan, niciuna, bag  de seamă. Ceea ce, de exemplu, mă recomandă mai de grabă pe mine pentru poziția de prim-ministru: am câștigat SuperBlog 2011, deci cel puțin știu să scriu.
 2. Cine o recomandă? Grupul infracțional organizat de la Constanța? De exemplu, eu nu am o asemenea recomandare negativă, ceea ce înseamnă că ar fi mai recomandabil ca eu să fiu prim-ministru, întrucât măcar par mai cinstit. Ăia de la Constanța au furat destul, dați-mi și mie o șansă! Lăsând gluma la o parte…
 3. Cine este? O simplă absolventă de cibernetică? Mii ca ea. Altceva?

Unde vreau să ajung? De la înălțimea mediocrității mele, Sevil Shhaideh pare la fel de mediocră precum sunt eu, ceea ce invariabil o va face nepotrivită pentru nivelul funcției pe care este probabil să o aibă, un fel de Victor Ciorbea reîncarnat.

Pe de altă parte, femeie fiind, știut fiind faptul că femeile sunt mai inteligente decât bărbații, cel puțin în materie de strategii, s-ar putea ca Sevil Shhaideh să-i fie piatra de moară a lui Dragnea. În fond, Sevil Shhaideh a fost de acord să preia o funcție odioasă, când toți greii partidului fugeau de ea.

Măcar pentru acest curaj, îndrăznesc să fiu ușor optimist: fie oamenii vor primi ceea ce și-au dorit, fie oamenii vor primi ceea ce merită. Cât despre planul lui Liviu Dragnea, cu comisia de monitorizare de la partid și guverne proxy, controlate de partid, așa ceva am mai avut, deși nu fățiș, și au mai avut și alții. Și nu funcționează, din cauza diluării puterii de decizie politică pe linie de partid, ceea ce induce o anumită latență, care face ca un guvern proxy să fie ineficient, ceea ce înseamnă că oamenii vor primi fix ceea ce merită.

Să fim optimiști, deci. Va fi bine, sunt sigur, chiar dacă înainte va fi rău. Foarte rău. Dar, hei!, va fi bine. Nu acum, peste cinci ani, dar va fi bine. Însă nu înainte de a ne fi rău.

2 Comentarii

 1. ice4you 23 decembrie 2016 la 22:13 - Raspunde

  Daca nu ai fi ateu (un termen folosit de tine dar cunoscut mai putin neiinsemand doar credinta in creatie) ti’as ura un sincer “Hristos s’a nascut” – Craciun fericit … desi nici eu un “credincios” nu cred in el :http://ingerisidemoni.ro/blog/totul-despre-craciun-crestinism-si-paganism/ 😀
  Asa ca, respectand “ratacirea ta” iti doresc doar lumina si caldura in zilele astea reci de iarna alaturi de cei dragi! 🙂

  • Robin Molnar 26 decembrie 2016 la 11:15 - Raspunde

   Îți mulțumesc frumos pentru cuvintele calde!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.