Fraierii aceștia plătitori de taxe

N-am înțeles de ce timișorenii nu l-au mai votat pe domnul Ciuhandu, după nu știu câte mandate. Adică n-am înțeles de ce au dat din mână certitudinea că merge pe promisiunea că va fi mai bine. În acest context nu mă surprinde, dar mă irită, poziția noului primar care acceptă să discrimineze cetățenii.

Clădirea mea favorită din Timișoara, înainte de renovare

Clădirea mea favorită din Timișoara, înainte de renovare

Astfel, autoturismele cu numere străine nu vor trebui să plătească parcarea în oraș, pe motiv că turiștii sunt bineveniți în oraș, de parcă în zonele turistice, cum ar fi Viena, nu se plătește parcarea. Din contră, cred că primarul timișorean Nicolae Robu n-a trecut niciodată granița spre lumea civilizată, să înțeleagă că este normal să plătești parcarea.

De fapt, generozitatea asta prefăcută este de natură tehnică: plata parcării se face prin SMS la un număr scurt, neaccesibil turiștilor cu telefoane în roamnig or, automate de bilete de parcare, eu nu țin minte să fi văzut prin Timișoara. Poate sunt în anumite zone, nu-mi amintesc, nu m-a interesat, întrucât pe vremea cât am stat acolo nu aveam nici mașină, nici bani de benzină. Revenind.

Pe mine, ca și pe restul, m-a înfuriat principiul din spatele mizeriei acesteia: discriminarea între cetățeni și totala lipsă de respect față de plătitorii de taxe. Adică după ce am plătit taxe peste taxe în România, și după ce că trebuie să plătesc parcarea, ceea ce este normal, văd că alții se sustrag de la plata taxelor auto și primesc, ca și bonus, și parcare gratuită în Timișoara. Mă refer aici la șoferii români cu numere de Bulgaria. Ei nu plătesc nici una, nici alta…

Parcă nu e corect că numai unii plătesc și numai alții se huzuresc.

Oricum, felul în care un politician tratează cetățenii onești trădează caracterul politic al acestuia. Or, conform standardului pe care l-am enunțat anterior, domnul Robu este un primar al șmecherilor, al descurcăreților, al evazioniștilor, iar nu un primar al cetățeanului onest și în rând cu lumea, plătitor de biruri și cu nevoie de corectitudine.

Păcat. Timișoara are nevoie de un primar progresist, nu retrograd.

2 Comentarii

 1. Vlad 19 martie 2013 la 18:30 - Raspunde

  De curiozitate, ai o poza cu casa respectiva dupa renovare?
  PS: autoturismele cu numere străine nu vor trebui să plătească; respect față de plătitorii de taxe; replace auto-correct 😀

  • Robin Molnar 19 martie 2013 la 22:49 - Raspunde

   Salut. Eu n-am, că n-am fost recent prin Timișoara, dar am văzut la Ovi Sârb.

   P.S. Da, mulțumesc frumos, am corectat. Oboseala își spune cuvântul, din păcate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.