De ce organismele modificate genetic sunt rele
În principiu, ideea de a avea recolte bune și rezistente la dăunători nu este rea, nu este nimeni stupid să fie mulțumit cu foametea extinsă din mai multe regiuni ale lumii. Mai mult, desigur că soiurile rezistente și potente sunt apreciate.
Dar natura nu funcționează așa, ci își cere tributul în ceea ce noi numim pierderi agricole, pierderi pe care vrem să le minimizăm, intrând în competiție cu natura. Numai că natura își cere tributul și își modifică lighioanele pentru a se adapta la noile culturi. Pentru că asta face natura: susține viața chiar și acolo unde noi refuzăm să o susținem.
În acest context, deci, al unor culturi care-și produc propriile pesticide, culturi ale unor organisme modificate genetic – de la Monsanto – au apărut noi super-buruieni, rezistente la majoritatea chimicalelor noastre și, mai mult, din cauza acelor organisme modificate genetic și care-și produc singure pesticidele, niște viermi care le mâncau rădăcinile și care, altfel, erau decimați, s-au adaptat noilor recolte și acum le mănâncă bine-mersi, desigur, cu o imunitate superioară față de acum un deceniu sau două.
Deci, practic ne-am ales cu niște buruieni super-rezistente la toate pesticidele normale sau puternice și cu niște viermi care mănâncă rădăcinile, indiferent de cât de tare este pesticidul de pe ele. Astfel, nu doar că nu ne-am ales cu nimic, dar acum ne-am și periclitat culturile normale, nemodificate genetic, ajungând mai rău decât eram.
Din păcate, de aceea organismele modificate genetic sunt rele, pentru că ne pun în competiție directă cu natura. Or natura, ca și casa (de la cazinou), nu pierde niciodată.
P.S. Vă rog să semnați petiția împotriva OMG.
uimitor….mama natura e mai presus de orice…..
Păi da, că de aia e mama.