Problema Tăriceanului

Dacă ar fi fost măcar puțin competent, lui Tăriceanu i-ar fi dat prin cap că soluția la o coadă de 1000 de persoane este nu să se bage el în față, ci să facă instituția respectivă să funcționeze. Asta este, de fapt, problema, că instituția trebuie să funcționeze după legile proaste date de parlamentul condus, printre alții, și de el.

Da, Obama nu stă la coadă la buletine, și probabil că nici Merkel. Dar știți de ce? Pentru că într-o țară spălată îți faci programare la ghișeu și, când îți vine rândul, te duci pentru că, magie, nu este nicio coadă!

Timpul lui, indiferent de calitatea sa, nu este mai important decât al meu, aceasta este adevărata lecție a civilizației.

De exemplu, de ce pentru familia mea timpul lui Tăriceanu ar fi mai important decât timpul meu? Poate mi-s peștii bolnavi și au nevoie să stau cu ei! Poate pisica suferă de depresie și trebuie s-o bubulesc! De ce timpul lui Tăriceanu ar fi mai important decât timpul meu?

Da, are o funcție. Dar și eu am. Și pentru mine, funcțiile mele, de muncă și de viață, sunt mai importante decât funcțiile lui, așa cum – dealtfel – este și normal, că este fiecare cu viața lui și azi poate să fie primar iar mâine pantofar, iar timpul meu nu mi-l dă nimeni înapoi.

De asta zic, așa era civilizat, să creeze un sistem instituțional în care să nu ai nevoie de privilegii, ci de decență. Da, soluția nu era să stea la coadă. Soluția era să nu fie nevoie să stea la coadă pentru că nu exista nicio coadă!

Înțelegeți nuanța?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.