Scurtissime – 22 Ianuarie 2013

 1. Dacă vă întrebați ce mai fac, am reluat munca la Experimentul Fundamentalice. Având un set de date destul de consistent, am intrat în cea de a treia fază, concomitent cu modernizarea serioasă a infrastructurii din spate:
  1. Am trecut baza de date, experimental, pe Cassandra NoSQL.
  2. Am început a rescrie crawlerele, trecând de la PHP la Python.
  3. Am început experimentarea cu hardware dedicat pentru crawlere. Astfel, momentan mă lupt să instalez un Linux modern pe un thin client Wyse S30 ce acum are 128 MB de RAM SODIMM DDR 333MHz PC2700 CL2.5, dar pentru care am comandat un modul de memorie de 512MB de RAM.
  4. Ideea cu noul hardware este că vreau să-l las să muncească non-stop vreme îndelungată, fără să-mi rupă factura de curent.
  5. Pe de altă parte, din ce pot estima acum, am nevoie de cel puțin încă patru astfel de thin clients.
  6. În weekend m-am ocupat atât de noul format de bază de date, cât și de rescrierea crawlerului. Astfel, am încercat nu doar să-l fac să meargă, dar să meargă și repede, pe hardware cât mai slab, folosind diverse teste de performanță, ca să-l fac să meargă repede chiar și pe un computer de tip thin clinet slab, cum este Wyse S30.
  7. Am mai licitat pentru încă două module hardware pe eBay, dar nu am câștigat licitațiile. Mai încerc.
 2. Despre accidentul aviatic spun doar atât: voi presupuneți că cei de la ROMATSA, SRI, MApN și restul agențiilor și domeniilor statului sunt măcar mediu de competenți. Așa au presupus și victimele, și iată ce bine le-a fost. Deci nu, să nu presupunem că cei care trebuiau să-și facă treaba sunt competenți, ierarhiile statului funcționează după alte criterii.
 3. Am trecut complet pe Ubuntu.
 4. Aseară m-am dus la PCMadd. Aveam nevoie de niște memorie pe USB, să mă pot juca cu Wyse S30. Mi-am luat ce am avut nevoie, că au fost mai multe, și am primit bonus o tastatură SH Dell, s-o conectez la thin client (n-are PS/2). Să înțeleg că au citit și și-au asumat, sau că au citit și au înțeles că – fiind un client fidel – am ceva cu ei? Să înțeleg că n-au citit? Am acceptat tastatura, dar mă simt ciudat.
 5. De la Lidl mi-am luat niște ghete de piele, după care am văzut că sunt făcute în India și mi-a devenit clar că nu-s din piele de vită, așa că m-aștept să fie porc. Ghete de șoric. Interesant.
 6. Vine iarna. Aș vrea să spun că sunt încântat, dar nu este cazul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.