Scurtissime (227)

 1. Bugetul municipiului Cluj Napoca – așa cum a fost el stabilit de guvern – este mai mic în acest an cu 20 de milioane de euro. Adică aproape o sută de milioane de lei, la o populație de 300,000 de locuitori. Asta înseamnă că fiecărui clujean îi revin pentru administrare locală cu 333 de lei mai puțin bani.

  Asta n-ar fi fost o problemă, dacă Clujul ar fi trăit de pe spinarea altora. Problema, însă, este că oricum Clujul cotizează mult mai mult decât primește înapoi, ceea ce înseamnă că o mai mare parte din banii clujenilor se va duce în altă parte, nu pentru a rezolva problemele lor.

  Ceea ce impune o formă de regionalizare fiscală.

 2. O mare explozie într-o galaxie nu prea îndepărtată.
 3. La IJP Olt se întâmplă niște chestii: unul sau mai mulți polițiști și-au violat o colegă, ea nu poate trece peste și-l înjunghie pe unul dintre ei care, deloc întâmplător, este și șeful ei… MAI este pe fir în timp ce șeful IJP Olt este internat în spital pe motiv de junghi la inimioară și aritmie buciculară (îi țâțâie fundul) și, deci, nu poate fi audiat.
 4. Oare un dirijabil de mici dimensiuni, cu doar câteva locuri, cât ar costa? Desigur, tot din acesta modern ca-n link.
 5. Fotografii de presă. Frumoase.
 6. Astronomii care au analizat datele transmise de observatorul spaţial NASA Kepler au anunţat că una din şase stele din galaxia noastră este orbitată de o planetă de dimensiunea Pământului, în total fiind 17 miliarde de astfel de corpuri cereşti. Sursa.
 7. Dubios, dar posibil. Umanitatea este o chestie fluidă…
 8. Cercetătorii au filmat o caracatiță uriașă. Cum caracatițele sunt ființe inteligente, cred că de fapt s-a lăsat filmată.
 9. O singură româncă a bătut un miliard de chinezi. Frumos.
 10. O campanie a Poliției Rutiere. Super tare!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.