Scurtissime – 23 August 1944

  1. În urma divergențelor în ceea ce privește administrarea țării, președintele Mihai l-a demis pe premierul Antonescu care, între timp, a și ajuns la DNA pentru a da curs unor investigații privind câteva posibile abuzuri comise de statul român asupra unora dintre cetățenii săi.
  2. Ca urmare a demiterii premierului, investitorii germani au început să se retragă în masă, lăsând țara larg deschisă socialiștilor ruși care salută decizia președintelui și căruia îi promit o țară multilateral dezvoltată la finele progromului programului de investiție.
  3. La Campionatul Mondial de tir cu muniție de război, echipa americano-canadiană a câștigat o binemeritată victorie la Marsilia, în sudul Franței.
  4. De asemenea, în drumul său spre Berlin, echipa olimpică americană a intrat în orașul Fountainbleu din Franța, unde au fost primiți cu flori și ropote de aplauze! Primarul localității, citat de AF, a declarat cu lacrimi în ochi “aceasta chiar este o experiență eliberatoare!”. Frumos.
  5. Mai mulți locuitori din suburbia Drancy (Paris) au fost evacuați în urma unei scurgeri de gaz “Cyclon B“, care amenința viețile mai multor cetățeni. Poliția și armata investighează scurgerea și declară că au o idee privind o posibilă sursă a scurgerii de pesticid toxic.
  6. Autoritățile de la Berlin și de la Moscova sărbătoresc, în cadrul unui exercițiu militar organizat pe Frontul de Est, cinci ani de la semnarea pactului Ribbentrop – Molotov, de neagresiune reciprocă.
  7. Din cauza rămase deocamdată necunoscute, un avion militar de tip B-24 s-a păbușit peste o școală din satul englezesc Freckelton. Autoritățile au declarat că sunt 55 de morți, în timp ce surse neoficiale spun că numărul victimelor ar fi de 76. Vom reveni cu amănunte.
  8. Compozitorul ucrainian Nikolay Andreyevich Roslavets a decedat la Moscova, din păcate înainte de a-și termina și ultimele opere la care lucra, spre a fi adăugate pe lista partiturilor moderne interzise de regimul democrat-popular din Rusia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.