Scurtissime (259)

 

 1. Cinstea atrage generozitatea comunității. Un cerșetor care i-a returnat un inel cu diamant aceleia care i l-a dat din greșeală este pe cale să primească o sumă de peste 100,000 de dolari, din donațiile oamenilor care au auzit povestea. Frumos, înțeleg de aici că americanii sunt optimiști.
 2. Alo? N-ați văzut un cal maro? Săracul Făt Frumos, cum și-a pierdut el calul la poker și cum acesta ajungea tocăniță…

  Un mânz, lingându-se

  Un mânz, lingându-se

 3. Canadienii fac o campanie cumva brutală și eficientă.
 4. Un computer este făcut, după cum spuneam, din mai multe microcontrolere (un fel de microprocesoare normale). Unul dintre ele este MMU, un microprocesor dedicat funcțiilor de management a memoriei.No, recent s-a descoperit că subsistemul care se ocupă de erorile MMU este “un sistem Turing complet”, adică poate fi asimilabil unui computer complet programabil. Ca să nu fim prea tehnici, s-a descoperit cum acest microcontroler dedicat, și care știe să facă doar câteva operații specifice, poate fi folosit pentru a executa operații generale (aritmetice și logice).Implicația este că se poate să rulezi aplicații pe computer, fără să le rulezi prin microprocesor, ceea ce deschide cât se poate de larg o vastă cutie a pandorei. Practic, niciun antivirus actual nu poate scana instrucțiunile care se execută în afara microprocesorului.
 5. Cum reacționează ciorile când sunt nedreptățite? Mai bine ca românii, oricum.
 6. OK, eu sunt genul care, de la prea mult Fallout, și-ar face bunker în beci. Dar până și mie mi se pare că ăștia merg prea departe. Nu știu de ce nu se înscriu cu toții în armată, dacă tot îs așa de bazați.
 7. După atâtea hack-uri, de ce nu putem renunța la Java? Din simplul motiv că Java este un limbaj generalist și modern, cu o aplicabilitate atât de mare – din cauza portabilității extrem de bune – încât n-avem cu ce-l înlocui. În cazul în care nu știați, până și SIM-urile din telefoanele mobile au un sistem de operare simplist, scris în JAVA. Nu sunt sigur, cred că până și cardurile cu cip au un unul, scris tot în Java.
 8. Vizavi de securitate: cu siguranță Java nu este perfect. Asta nu înseamnă că dacă scoatem Java din browsere, ca printr-o minune, acestea devin sigure, este un mit fals. La o adică, se poate exploata și Flash-ul,  subsistemul de afișare a paginii prin CSS, se poate face cross-site scripting, astfel încât codul de pe o pagină să se execute pe o alta și așa mai departe. Pur și simplu, n-are rost să ne îmbătăm cu apă rece.
 9. Aș mânca somn african cu cartofi.
 10. Pentru furturile din Franța e de vină Franța. Firește.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.