Scurtissime (48)

 1. Ieri am făcut lună și bec prin casă și am redus concentrația de particule/ suspensii din aer cam de o sută de ori…
 2. Istoria cenzurii:

  Pentru civilizaţia occidentală, cenzura a luat noi dimensiuni odată cu publicarea tratatului Index Librorum Prohibitorum, o culegere care indexa şi interzicea toate scrierile considerate periculoase de către Vatican. Papa Paul al IV-le a ordonat personal prima ediţie, care a văzut lumina tiparului în anul 1559.

  Sursa

 3. O mumie dubioasă rău de tot. O fi umană? N-o fi umană? Nu de alta, dar ideea mumificării extratereștrilor este un pic înspăimântătoare…
 4. Scandal în SUA între McDonald’s şi un mare furnizor de ouă, zice presa. Eu nu înțeleg care este scandalul. În calitate de mare companie, poți negocia la sânge cu distribuitorii, iar dacă te bagă în rahat, poți să întrerupi furnizarea. E simplu.
 5. Stephen Hawking: Părăsirea Pământului şi colonizarea altor planete este singura soluţie pentru salvarea omenirii. Sursa. Cum era aia cu șobolanii părăsesc corabia? Da, are sens ce zice omul, dar acum avem alte priorități…
 6. Cercetătorii au repetat experimentul (despre, n.r.): “limita de netrecut” din teoria relativităţii a lui Einstein (iar aceasta, n.r.) a fost din nou depăşită. Sursa. No, o să mai treacă naiba știe câți ani până când cineva o să poată explica ce se întâmplă, întrucât acum îmi pare că, de fapt, teoria generală a relativității este doar un caz particular al unei teorii mai mari… P.S. Mihai, citisem până să pui linkul. Mersi mult de tot.
 7. Mihai a dat un link bun de tot despre niște fizicieni care au reușit să reducă viteza luminii până la vreo șaizeci de kilometri pe oră, prin materie agregată în starea Einstein – Bose. Ceea ce mă face să mă întreb:
  1. Întrucât materia agregată în starea Einstein – Bose este foarte densă, atomii pierzându-și individualitatea și formând un complex material straniu, cum se face că lumina poate trece prin el? M-aș fi așteptat ca un material atât de dens să reflecte lumina, cum și metalul o reflectă.
  2. Câte asemenea stări ciudate de agregare a materiei există?
  3. Nu mai rețin, care era formula de calcul a vitezei luminii printr-un mediu transparent? Oare se poate aplica și în acest caz particular?
  4. Dacă da, putem presupune că agregarea Einstein – Bose este o formă solidă a plasmei?
 8. Ca să ne mai amuzăm un pic la modul tocilăresc, uitați aici niște glume cu și despre fizică.
 9. La unii preoți nu doar sutanele sunt negre, ci și sufletele.

9 Comentarii

 1. Mihai Todor 20 noiembrie 2011 la 17:42 - Raspunde

  7. C. Cred că te gândeai la legea lui Snell 😉 Nu, nu cred că mai e valabilă și în condițiile descrise de tine, deoarece nu ține cont de efectele fizicii cuantice.

  • Robin Molnar 20 noiembrie 2011 la 21:00 - Raspunde

   Nu, cred că aia se referă la refracție…

   • Mihai Todor 21 noiembrie 2011 la 00:38 - Raspunde

    Păi și cum crezi că se calculează viteza luminii printr-un mediu transparent, dacă nu prin indicele de refracție, obținut din legea menționată de mine? 😀

    • Robin Molnar 21 noiembrie 2011 la 07:42 - Raspunde

     Ui, da. Așa se calculează. Vezi? Uitasem. =))

     • Mihai Todor 23 noiembrie 2011 la 03:47 -

      Deh, pățăști 😀

 2. TNH 20 noiembrie 2011 la 20:21 - Raspunde

  5. Cum arată ideea completă: Părăsirea Pământului şi colonizarea altor planete este singura soluţie pentru salvarea omenirii și distrugerea planetelor nou colonizate.

  • Robin Molnar 20 noiembrie 2011 la 21:01 - Raspunde

   Câtă cruzime în exprimarea ideii! Nu pot să cred! =))

 3. Joita lucian 21 noiembrie 2011 la 10:04 - Raspunde

  Ciudat arata mumia aia….ma refer ca forma a capului…..acum depinde…paote in timp…am mai evoluat si noi …! geometric vorbind!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.