Scurtissime (51)

 1. Ieri au fost votate niște legi critice pentru civilizarea țării:
  1. Parlamentul a promulgat legea care le permite autorităților legale să decidă dacă țin câinii în adăposturi sau îi eutanasiază.
   1. Ce înjurau ONG-iștii de acolo ca la ușa cortului și cum plângeau duduile de săreau cămeșile de pe ele, iar eu cum râdeam ca un nemernic…
  2. Tot ieri s-a votat și legea asistenței sociale, cea de mult uitată prin Parlament și care oricum, se promulga prin aprobare tacită, lege care prevede reducerea numărului de ajutoare sociale de la peste patruzeci la sub zece.
   1. Un PSD-ist care n-avea nicio problemă că banii merg la orbi închipuiți spunea că în vreme de criză nu trebuie să reduci ajutoarele sociale.
   2. În același timp, în timpul Marii Depresiuni Economice a SUA, președintele Roosevelt a luat taurul de coarne, a redus cheltuielile cu asistența socială și a investit în infrastructură și relansare economică.
   3. Cred că este evident unde este dreptatea.
   4. După părerea mea, cel mai maree stimul al muncii este foamea și sărăcia. Și vorbesc din experiență.
 2. Ăștia de la Vodafone au o reclamă cu Cerebel care visează copii. Îmi scapă care este legătura dintre copii și abonamentele Mega(tarifate)…
 3. Ideea aceste campanii (ShoeBox) este extrem de faina si simpla in acelasi timp: se ia o cutie de pantofi, se impacheteaza corpul si capacul separat cu hartie de impachetat cadouri, se populeaza cutia cu respectivele cadouri, si atat! spune Dan Ciulea. Frumos. Problema mea, pe bune, este că n-am nicio cutie de pantofi care să-mi fie de prisos. Altfel, susțin campania aceasta.
 4. Blogosfera mai semnalizează încă o țeapă.
 5. Un câine din China este alături de stăpânul său îngropat care a decedat de o lună de zile… Sursa.
 6. Gândul se întreabă cum au ajuns șaptezeci și cinci de balene în deșert. Cred că e evident că au înotat până acolo. Plus că, no, din prima poză deja se vede oceanul…
 7. UE a adoptat o lege care stipulează că apa nu hidratează în mod obligatoriu, deci reclamele cu hidratarea miraculoasă sunt cam interzise. După 200,000 de ani de cercetări, s-a ajuns la concluzia că apa hidratează doar atunci când îți este sete și că apa în exces este un balast inutil care poate duce inclusiv la intoxicații.
 8. Oare despre ce va fi primul video care va atinge un miliard de vizualizări pe YouTube? Să fie un videoclip, sau un OZN?
 9. Geniile rusiei.
 10. Ce a filmat roboţelul SPIRIT, trimis pe Marte, înainte să fie declarat “decedat oficial. Sursa. Nespectaculos.
 11. Un senator cu nume de insectă şi un deputat cu nume de carnasier, ambii moldoveni, sunt, în opinia mea, doi trădători de marcă ai interesului naţional. Printr-o uriaşă distrugere de mediu, în speţă, a ecosistemului forestier carpatin, ei au atentat cu succes la siguranţa naţională şi, implicit, au prejudiciat grav calitatea vieţii în România. Sursa. Deh, cine se mai uită la un pic de trădare în ziua de azi?
 12. Geoană a fost exclus din PSD. Mare surpriză. A fost lăsat să se bată pentru partid când au fost în opoziție. Acum, când se apropie ciolanul, parcă bătrânii ar vrea nițel pita și șunca biscuitele și icrele negre. Oricum, Stalin ar fi mândru de Iliescu ce bine a jucat-o pe sub mână. Doar nu credeți că mișcă ceva în PSD fără să știe Bunicuța mânca-mi-ar puța.
 13. Cică puii de abator conțin antibiotice, iar consumul regulat de pui duce la scăderea abilității organismului de a se lupta cu infecțiile folosind antibioticele. Cam nasol… Ce dreq să mai mănânci în ziua de azi? Porcul îngrașă, peștele are metale grele…
 14. O veste cât de cât bună, dar mai este mult până să devenim o specie decentă:

  Robin —

  It’s astounding when you think about it.

  Our online movement has simply exploded this year. You’ve combined forces with hundreds of thousands of people across the globe to end hunger.

  You’re saving lives. Since July, thanks to small donations from 80,000 caring people, we’ve raised enough online to feed more than 11 million of the most vulnerable people for a day in the drought-stricken Horn of Africa, most of them women and children.

  Sursa

 15. 100,000 de copii care nu știu să scrie sau să citească. Am o soluție. De fapt, am mai multe soluții. În cazul acesta, aș da o lege ca cei care nu-și trimit copiii la școală să-și piardă din drepturile civile (asistența economică, dreptul de veto, dreptul de a moșteni!) pentru că se presupune că le este bine și n-au nicio gară cu mersul societății, în timp ce alții au nevoie de un ajutor pe care trebuie, de undeva, să-l primească.
 16. L.E. Mihai îmi trimite un link spre un articol în care se vorbește despre noile microprocesoare AMD despre care se spune că ar fi slabe la aplicațiile single-threaded (cu un singur fir de execuție). După părerea mea, e ca și cum ai spune că procesoarele acestea sunt nașpa pentru că MS DOS sau Windows XP nu merge cel mai bine pe ele… De obicei, cine-și ia bestii de-astea de procesare face editare video sau alte operațiuni mari consumatoare de resurse, în aplicații multi-threaded, deci acolo se va vedea performanța. Ca atare, chiar nu pricep unde este problema.
 17. Unde sunt banii americanilor, tot via Mihai.
 18. Cred că astăzi am ajuns la “ora adevărului” şi trebuie să recunoaştem că modelul economic al “creşterii permanente” nu mai pate funcţiona pe o planetă cu resurse finite şi tot mai puţine. Modelul “societăţii abundenţei” şi a “statului social” nu mai poate funcţiona nici chiar la nivelul “miliardului de aur”, ca să nu mai vorbim de restul de 6 miliarde de oameni săraci şi neasistaţi din lume. (Vezi “A.Smith vs T.Malthus…”). Sursa. Via Zoso.

11 Comentarii

 1. Daniela 23 noiembrie 2011 la 14:02 - Raspunde

  Tu esti de acord cu eutanasierea cainilor? Sper sa nu fi inteles gresit acest lucru…

 2. Joita lucian 23 noiembrie 2011 la 15:22 - Raspunde

  Un catel de-ala asa fidel vreau si eu….ca sunt satul de pisici lingusitoare….care daca nu mai esti linguseste pe “next one”

  • Robin Molnar 23 noiembrie 2011 la 20:59 - Raspunde

   Cu ce te ajută că e credincios, dacă ești decedat?

   • Joita lucian 24 noiembrie 2011 la 08:45 - Raspunde

    Nu te ajuta cu nimik…dar cand esti in viata sigur iti e alaturi….nu este ca pisica….iti este alaturi casa ai grija de ea!

 3. Mihai Todor 23 noiembrie 2011 la 20:38 - Raspunde

  Bre, da’ ce s-a întâmplat cu “Scurtissime (50)”? 🙂

  • Robin Molnar 23 noiembrie 2011 la 21:04 - Raspunde

   Am uitat să-l public… =))

   • Mihai Todor 23 noiembrie 2011 la 23:05 - Raspunde

    Bun așa :))

 4. Daniela 29 noiembrie 2011 la 01:12 - Raspunde

  Stai linistit. Fiecare cu gandurile si parerile lui. Cainii au ajuns asa tot din cauza noastra, noi i-am lasat sa plece din curti si sa se inmulteasca pe strazi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.