Scurtissime (54)

 1. Cifre despre furt. De ce onestitatea nu se mai intoarce:

  Eu cred ca o natie poate sa scape de hotie doar daca fura mai putin de 5% din populatie. Determinarea e genetica.

  Alminteri, administrativ, dupa cifra asta, pur si simplu nu mai ai cum sa angajezi atata politie sa rezolve. Pentru ca nu sunt 100.000 de politisti care sa inchida in fiecare zi cate un dosar si cite un hot.

  La 20 de milioane de oameni, daca 5% fura, avem din start un dezavantaj tehnic: nu exista buget sa rezolvi problema. Iar in momentul in care oamenii cinstiti realizeaza ca nu toti hotii sunt prinsi, incep si ei sa se lase tentati.

  Lucian Mândruță

  Eu cred că se poate. Dar nu jucând după reguli socialiste sau democrate…

 2. Sugestie de la Claudiu Pandaru: BOR+. Cea mai mare retea de socializare offline din Romania. Dati like cu banu’! Get into holy circles! Block duhul rau cu acatistul! Te pune in legatura si cu prietenii de pe lumea cealalta!

  Lucian Mândruță

 3. Un cercetător olandez a creat un virus ce are potenţialul de a ucide jumătate din populaţia planetei. Acum, cercetătorii şi experţii în bioterorism dezbat dacă este o idee bună ca «reţeta» virusului să fie publicată. Totodată, mai multe voci susţin că astfel de cercetări nu ar fi trebuit să aibă loc.

  Sursa

  După părerea mea:

  1. Sunt de acord cu astfel de cercetări, pentru că numai cunoscând bolile periculoase s-ar putea dezvolta soluții de contracarare. Băgând capul ca cutie și sperând “să  nu fie cazul” nu este o metodă/ abordare științifică.
  2. Și presupunând că virusul ar ajunge pe mâini greșite, câți ar putea să-l producă?
  3. Și câți ar vrea să decimeze jumătate din populația lumii, indiferent de motiv, rasă, naționalitate?
  4. Dacă ne-am fi lăsat conduși de teamă, fix pe același principiu n-am mai fi inventat tehnica de calcul (folosită inițial la rachetele V2), avioanele, mașinile, anestezicele… Să mai continui?
  5. Astfel de articole panicarde sunt o palmă la adresa cercetării în domeniul biologiei și virusologiei.
 4. Somnul atenuează amintirile neplăcute. Sursa. Super tare! Știam asta deja…
 5. Cercetătorii de la Scripps Research Institute au găsit un compus chimic care rupe în două virusul HIV. La propriu. Amu, eu n-am înțeles dacă lucrarea este făcută în colaborare cu cei de la World Community Grid, sau nu, dar știu că cele două instituții colaborează pe această parte.
 6. […] comentati ca sunt serverele jos. Fara nicio legatura cu faptul ca ati dat buluc la pomeni. […] Normal, vroiati totul moca si cu livrare contra cost acasa. Adica sa va si plateasca sa primiti pachetul. Ati intrat toti la gramada, ca sa aveti de ce stramba din nasul vostru fin la reducerile alea de rahat. Ca 20-30 de lei sunt prea putini pentru valoarea voastra si ca sunteti prea bogati pentru asa ceva. Dar e OK, nu e nimic de comentat ca ati facut noapte alba la vanat de pomeni.

  Sursa via Zoso

 7. Nu doar că mă puteți citi, dar acum mă puteți și auzi vorbind în direct la Radio Lynx. Tulai Doamne, dar frumos am vorbit toți! =)) Țin să le mulțumesc pentru invitație organizatorilor. Chiar vă recomand să ascultați toată emisiunea.
 8. Tinerii portughezi migrează la muncă în Angola și America de Sud…
 9. De ce iubesc România? De treci codrii de aramă…
 10. Lectură obligatorie:

  Nu-i suport pe cei care se văicăresc, ipocrit: “numai la noi se poate aşa ceva, se vede că suntem români etc.” Mi se pare o atitudine provincială, lipsită de încredere de sine, ba chiar indecentă în plăcerea acestei auto-umiliri publice.

  Vlad Petreanu

 11. Prostie
 12. Cotarle nevinovate
 13. Antivirus gratuit de la BitDefender.
 14. S-a făcut, oare, dreptate? Ținând cont că este un șmecher cu bani (iar ăștia, de obicei, scapă), eu cred că da.
 15. Cum să nu-ți faci singur sepukku, gătind.
 16. Băsescu și bugetarii.
 17. Oamenii de ştiinţă au alcătuit o listă cu planetele şi sateliţii pe care ar putea exista forme de viaţă extraterestră, publicând rezultatele în jurnalul ştiinţific Astrobiology. Sursa.
 18. Atenţie la mâncarea din conservă! Conţine bisfenol A, cu efecte nefaste asupra sănătăţii. Sursa. Vă jur, până și salata crudă la caserolă îngrașă.
 19. Anunț umanitar. Mă doare inima…
 20. Furatul ucide.
 21. SAP a deschis un centru de consultanţă IT în România şi vrea să angajeze 400 de persoane. Sursa. Super tare.

L.E. Iarăși am uitat să public articolul…

12 Comentarii

 1. Joita lucian 29 noiembrie 2011 la 10:31 - Raspunde

  Moama…vai de capu lor de bugetari…dupa ce ca au salariile de mizerie mai raman si fara ele!

 2. Mihai Todor 30 noiembrie 2011 la 01:49 - Raspunde

  Da’ de ce nu zisăși bre că ai interviu live pentru SuperBlog? Îți făceam noi o listă cu întrebările pe care să le adresezi organizatorilor, cum ar fi, de exemplu: de ce nu interacționează nici unul din ei cu această comunitate din jurul blogului? Jurizarea se bazează strict pe impresia lăsată de conținutul articolului? Nu ar trebui să fie luate în seamă și impresiile cititorilor? 🙂

 3. Claudia 04 decembrie 2011 la 00:16 - Raspunde

  Ma bucur ca ti-a placut la radio, Robin! Multumesc si eu, ca ai acceptat invitatia 🙂
  @Mihai: Te referi la faptul ca organizatorii ar trebui sa interactioneze nu doar cu bloggerii participanti, ci si cu cititorii acestora? Si cum / in ce mod ai propune sa se produca o astfel de interactiune?
  Avand in vedere ca doar sponsorii jurizeaza, nu organizatorii, chiar daca acestia din urma ar interactiona cu cititorii blogurilor participante, acest lucru tot nu ar influenta in vreun fel notele. Sau poate nu am inteles eu corect sugestia ta… Scuze, daca-i asa 🙂

  • Mihai Todor 04 decembrie 2011 la 01:50 - Raspunde

   Ce-i drept, nu am citit în detaliu regulamentul concursului, făcând confuzia de a nu distinge între juriu și organizatori, dar ideea de bază era că un blog constă și în comentarii, nu doar în articole și mă refer la comentarii pertinente, nu la concurs de Like-uri. Din acest motiv, ar fi fost probabil interesant ca juriul să încerce să obțină dezbateri asupra articolelor, în cazul în care erau cititori care-și exprimau părerea.

   Mă rog, probabil e imposibil ca juriul să facă o asemenea muncă, deoarece necesită considerabil mai mult timp decât o simplă lecturare a articolelor, dar poate era interesant măcar să vedem niște aprecieri scrise (anonime, dacă e musai, dar cu o adresă de mail unică pentru fiecare blogger, pentru a nu exista dubii asupra autenticității) la articolele jurizate. Poți considera că am sugerat necesitatea unui fel de feedback palpabil oferit de juriu, ca să poată vedea direct atât cititorii cât și bloggerul ce anume a fost apreciat dintr-un articol.

   • Claudia 06 decembrie 2011 la 03:02 - Raspunde

    @Mihai: S-a incercat stimularea comentariilor la articolele participantilor in 2009, cand a participat si Robin, si se ofereau 50 USD pentru cel mai interesant comentariu la fiecare etapa (atunci au fost 56 de probe). Problema era ca, de multe ori, juriul nu avea de unde alege, multe comentarii fiind exact de genul “Super / Foarte fain/interesant etc.” si nimic mai mult.
    De acord, ar fi ideal sa se creeze dezbateri pe blogurile participante, dar acestea trebuie moderate, probabil necesita si replici din partea juriului. Or, daca se implica sponsorii in asa ceva, ar trebui sa angajeze un intreg departament numai pentru asta 🙂 [avand in vedere ca anul acesta, de exemplu, au inceput competitia vreo 160 de bloguri din peste 200 inscrise si au finalizat 72, facand o medie, tot ar iesi mai bine de 100 articole pentru fiecare proba…]

    • Robin Molnar 06 decembrie 2011 la 12:29 - Raspunde

     Da, Mihai este comentatorul de aur care nu și-a primit banii. Și a fost sincer, nu a făcut labă în grup la faza aia. Deci mi s-a părut cam incorect.

    • Mihai Todor 06 decembrie 2011 la 18:22 - Raspunde

     Referitor la ce s-a făcut în 2009, nu comentez. În rest, depinde și de domnii sponsori cât de mult prețuiesc publicitatea 🙂

     Moderarea nu cred că este necesară, deoarece, dacă articolul este interesant, oamenii îl vor citi și vor comenta, fără a se aștepta să primească bani pentru asta. Dacă proprietarul blogului dorește să premieze comentariile personal, atunci n-are decât să le modereze / jurizeze singur 😀

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.