Smântână de casă
Sunt curios dacă găsesc așa smântână de casă în Cluj. Sincer să fiu, nu trag prea mare speranță. În fine, vreau doar să vă spun că smântâna asta de casă era mai bună decât aia din comerț, și mai groasă, doar se vede cum stă lingura în ea. No, asta e bună pentru Sarmale Dumnezeiești.
Sa incep un mic tratat in ale smantanologiei (lol). In mod normal, nici la piata, unde vin babele cu produse de casa, nu gasesti asemenea smantana, pentru ca o dilueaza cu apa si faina. Apoi, smantana de vaca rosie, sau orice culoare :)) nu e asa groasa, sau mai bine zis nu e asa groasa pentru ca nu e asa grasa 🙂 intelegeti voi. Ceea ce ai tu aici e smantana de vaca neagra sau cum sa va descriu. La mine la tara ii zice bivol (si la femele, evident ca nu mancam smantana de la masculi). E vaca aia neagra si rea 🙂 Aia are laptele mult mai gras si da o smantana groasa si putin acrisoara. Asta depinde si de cum e facuta. Si e foarte buna.
Am scris cam mult. Sper ca m-ati inteles. Am scris atat pentru ca mi-am adus aminte cum mancam cand eram mic smantana pe paine. Numai deasta groasa si cu paine de casa 🙂 Ce vremuri.
=D Tratat de smântânologie. Frumos. =D