Un grup de pensionari japonezi…

Via Mihai. Un grup de 200 de pensionari japonezi face presiuni asupra guvernului nipon pentru a fi lăsați să se ocupe de criza nucleară de la centrala Fukushima (nu, nu e gata) motivând că ei oricum sunt bătrâni și că și tinerii au dreptul la o șansă la viață fără cancere.

Din acest punct de vedere, civilizațiile vestice suferă de un handicap major. În cultura japoneză necreștină, omul este mai de grabă un număr decât altceva. Iar deciziile sunt luate pe baza numerelor.

În fine, vroiam doar să evidențiez articolul respectiv. Că la noi nu poate fi vorba de sacrificii ale bătrânilor către tineri. Sau poate fi?

4 Comentarii

 1. ciresica 01 iunie 2011 la 13:29 - Raspunde

  Doamne fereste nu! Mosii si babele din ziua de azi ar fi in stare sa ii impinga pe tineri in fata trenului doar ca sa nu ii calce pe ei

 2. ocsike 01 iunie 2011 la 19:08 - Raspunde

  Batranii aia probabil au trecut prin Hiroshima si stiu ce inseamna. Probabil erau tineri atunci si stiu ce probleme isi faceau ei.
  Chestia asta pare un sepuku de onoare. Merita respect.
  Sunt convins ca si tu si eu si oricine ar face asta pentru copiii lui. Am vazut, si cred ca ai vazut si tu, multi parinti care ar fi preferat sa fie in locul lor in mina la vreun accident. Am vazut rude de la securitate miniera care au intrat in mina sa fie siguri ca isi scot rudele sau ortacii in viata chiar riscand sa moara ei.

  • Robin Molnar 01 iunie 2011 la 20:29 - Raspunde

   Foarte adevărat! Și foarte, foarte bine zis! Subscriu complet! 😀

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.