Unde nu este etică, nu putem vorbi despre profesionalism

Mă refer la cazul ciurdei de medici de la Spitalul de Arși din București, care se ocupau și cu operații estetice, abuziv, în cadrul instituției. Mă rog, se spune despre unii că numai și numai operații estetice făceau, n-am de unde să știu proporțiile.

Ce știu, însă, sigur, este că acolo unde nu se practică o sobră etică a muncii, nu putem spune că avem profesioniști.

Or, dacă medicii respectivi nu țineau la etica muncii, ba chiar țăpeau și așa săracul sistem de sănătate, nu doar că au făcut ceva greșit, dar au și comis o serie de infracțiuni: abuz în serviciu, asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, fals și uz de fals…

Sigur, unii spun că sunt medici buni și că trebuie să-i iertăm. Personal, nu sunt de acord cu treaba asta: valoarea unui medic este egală cu valoarea sa umană, iar în acest caz vorbim despre oameni cu o valoare umană modestă pentru că au înțeles să-și folosească aptitudinile nu în interesul pacienților, ci al buzunarului propriu, pentru că pacienții lor erau victimele cu arsuri, nu fufele complexate de mărimea sânilor.

Și întocmai pentru că acest caz nu este singular, acești medici trebuiesc pedepsiți exemplar, alături de toți cei care s-au operat pe șestache de chestii nedecontate de CNAS folosindu-se drept paravan de servicii decontate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.