Adevărata scală a poluării de la Fukushima

Pe de-o parte, 300 de tone de apă contaminată, pe zi, este un dezastru ecologic, dar nu este o catastrofă, Oceanul Pacific fiind incomensurabil de mare.

Sigur, este o problemă în largul coastelor Japoniei, unde efectele radioactivității apei sunt combinate cu efectele radioactivității solului, în special ale aluviunilor radioactive depuse, este o problemă mare, sigur, dar ceea ce se vede în video-ul de mai sus, o simulare, este mai complex decât pare la prima vedere.

În primul rând, creșterea radioactivității apei nu este substanțială, adică nu e ca și cum radioactivitatea apei s-ar înzeci. Din contră, cea mai mare parte din suprafața oceanului va observa ușoare creșteri peste radioactivitatea reziduală a Pământului, dar nu e ca și cum vor muri toți peștii din apă. Însă simularea nu ne arată ce se întâmplă în adâncime, acolo unde – de fapt – habar n-avem ce animale există, că nu am explorat suficient.

Cu siguranță, însă, unele specii vor muri. Și cu siguranță unii oficiali japonezi știau despre asta, dar n-au făcut nimic doi ani de zile. Acesta nu este un accident, nu este un dezastru, este rea voință și ar trebui să se pedepsească.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.