Albania a interzis defrișările

E de bine? Într-o țară săracă, în care gazul și electricitatea sunt un lux? Iarna? Să zicem. Dar ce alternative au oferit? Și oamenii de la munte, care n-au gaz, cu ce se vor încălzi?

E ușor să zici că interzici o treabă, mai ales dacă nu te afectează direct, dar este OK să interzici defrișatul, câtă vreme oamenii nu au cu ce se încălzi? Adică OK, interzici defrișatul, dar permiți tăierile de lemne pentru uz personal?

Poate că ideea albanezilor este bună, cu siguranță este bine intenționată, dar oare nu s-a pierdut ceva la traducerea știrii, și anume că oamenilor li se permite în continuare să se încălzească cu lemne? Ceea ce, de fapt, înseamnă că știrea este alta, și anume că s-au interzis defrișările industriale pentru exportul de lemne, ceea ce este cu totul altceva…

Da, probabil că vom ajunge, într-un deceniu sau două, să interzicem defrișările industriale, situația pădurilor fiind mai disperată decât ne place să credem. Dar trebuie să punem ceva pe foc, în locul lemnelor. Cărbunele nu este o soluție, fiind extrem de murdar. Deci, ce rămâne?

2 Comentarii

  1. Ionuț Staicu 27 noiembrie 2015 la 09:56 - Raspunde

    Deci, ce rămâne?

    Politicieni?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.