MyKronoz ZeFit

 • Sunt mulțumit de brățara mea #mykronoz #zefit. Ieftină, nu foarte avansată, și - probabil - hackeribilă
 • #mykronoz #zefit, una dintre cele mai ieftine brățări pentru Windows Phone

Acum o săptămână mi-am comandat de la Utok o brățară MyKronoz ZeFit, la reducere, la doar 149 de lei. Astăzi, aceasta este la doar 129 de lei, deci și mai ieftin.

Motivul pentru care am cumpărat-o este acela că această brățară funcționează și cu Windows Phone, majoritatea brățărilor smart funcționând doar cu iOS și Android, două sisteme de operare care, deja, îmi displac, în ciuda multiplelor aplicații cumpărate pentru acestea.

Practic, nu mai am de gând să mă mai întorc la Android și iOS și, fiind blocat pe Windows Phone, mă loveam de problema aceasta a brățărilor inteligente care nu funcționau cu Windows Phone. Până acum, desigur.

Ca atare, văzând că brățara MyKronox ZeFit merge și cu Windows Phone, m-am decis să risc suma aceasta mică și s-o încerc, și nu regret:

 1. Inițial, credeam că este vorba despre o chinezărie ieftină cu cine știe ce hardware dubios. Când colo, brățara este făcută dintr-un dispozitiv Texas Instruments TI CC2540 USB CDC , system-on-cip cu microprocesor 8051 pe 8 biți care este capabil să ofere în jur de un milion de operații pe secundă, de am rămas impresionat.
 2. Ecranul, chiar dacă are o rezoluție mică, cu leduri, are o rezoluție bună.
 3. Bateria de 60 mA ține două – trei zile, în funcție de nivelul de activitate. Eu o încarc zilnic, pentru că eu zilnic îmi sincronizez brățara cu aplicația de mobil sau cu cea pentru PC.
 4. Designul brățării este făcut în Elveția, iar aceasta se vede și se simte.
 5. Funcțiile oferite sunt:
  1. Timp, ceasul de pe ecran putând fi rotit la 360 de grade, în incremente de 90 de grade, după mai multe modele.
  2. Pedometru, care-ți numără câți pași ai făcut.
  3. Calculul distanței, destul de aproximativ, probabil obținut în urma unui calcul aproximativ în funcție de datele biometrice introduse în aplicație.
  4. Calorii arse, calculate în funcție de datele biometrice introduse în aplicație. Mie nu îmi merge bine această funcție, probabil pentru că am făcut eu ceva.Nici nu cred că pierd ceva la faza asta.
  5. Starea și calitatea somnului, motivul principal pentru care am și cumpărat-o.

Din păcate, software-ul oferit este ușor slăbuț și documentația ușor laconică. Totuși, brățara este utilizabilă, astfel:

 1. Pentru ca pe Windows PC aplicația să funcționeze, aveți nevoie de driverele brățării. Nici Windows 7, nici 8 și nici 8.1 nu le au implicit. Dar acestea sunt disponibile aici, mai precis aici.
 2. Pe Mac nu am încercat.
 3. Aplicațiile pentru Windows Phone și PC sunt ușor enervante, în sensul în care mereu trebuie să apeși pe Log In, când vrei să o folosești, dar măcar îți ține minte numele de utilizator și parola. Pe iOS și Android n-am încercat, dar nu m-aș mira să fie la fel.
 4. Ca să sincronizați brățara cu telefonul, nu uitați să apăsați pe buton, pe brățară, pentru ca ecranul, deci și Bluetooth-ul, să fie activ. Chestia asta nu era trecută în documentație, nu știu de ce. În principiu, când doriți să utilizați funcția wireless a brățării, ecranul trebuie să fie aprins.
 5. Atât pe PC, cât și în aplicația de Windows Phone, ca să-ți vezi statisticile ai nevoie de internet, pentru că statisticile sunt ținute pe serverul lor. Nu mă încântă treaba asta, dar nici nu mă incomodează prea tare.

Ca atare, ținând cont de toți factorii, nu cred că puteam cumpăra o brățară mai bună cu mai puțini bani.

3 Comentarii

 1. Ana 21 decembrie 2015 la 07:47 - Raspunde

  Pe display-ul ei ce iti arata? Intr-una din poza vad niste talpi, deci presupun ca numarul de pasi. Aia cu somnul si calitatea lui ma intereseaza si pe mine.

  • Robin Molnar 21 decembrie 2015 la 12:54 - Raspunde

   Aia nu apare pe ecran, ci în aplicație. O să-ți trimit o captură de ecran prin e-mail.

   • Ana 22 decembrie 2015 la 02:34 - Raspunde

    Mersi frumos!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.