Un scenariu deloc plauzibil?

Sonda Curiosity de pe Marte a descoperit, ieșind dintr-o stâncă, o tijă metalică. Eu m-am îngrozit. Nu pentru că ar putea fi vorba despre mărturii ale unor existențe inteligente extra-terestre, n-am niciun dubiu că există, ci pentru că m-a copleșit un scenariu deloc plauzibil (?), dar totalmente îngrozitor.

Spre dreapta se vede tija

Spre dreapta se vede tija

Dacă vom trimite rover-ul spre tija aceea și, analizând roca, se descoperă că este ceva colo? Și dacă, dezvelind acel ceva, observăm că este parte dintr-o structură logică, gândită inginerește? Dacă, mai apoi, trimitem mai multe sonde acolo și descoperim rămășițele unei civilizații?  Și dacă, tot acolo, descoperim începuturile civilizației umane?

Mai în profunzime, dacă analizând dovezile de pe Marte concluzionăm că civilizația umană de pe Marte n-a avut grijă de mediu și a distrus planeta, noi fiind rodul celor care au reușit să fie salvați? Dacă, zdrobiți fiind de dovezile covârșitoare că noi am făcut ceea ce se vede acum pe Planeta Roșie, inteligența noastră colectivă nu ne va putea salva și în câteva sute de ani Planeta Albastră va deveni Planeta Galbenă?

Îngrozitor.

1 Commentariu

  1. RollyM 12 februarie 2013 la 15:57 - Raspunde

    Vezi filmul Alien Apocalipse ( low buget, proasta realizare pe o idee buna), cam acolo ar bate articolul tau. Cica civilizatia de care spui s-ar chem Nephilim.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.