Cum a fost la concertul Scorpions?

Păi cum să fie? A fost bine. Nu senzațional, nu extraordinar, nu galactic, dar a fost bine în sensul că:

 • Au cântat multe piese noi, heavy metal. Ținând cont că a fost un concert de adio, cred că au fost prea multe. Ca și mine, o parte dintre spectatori a venit să asculte piesele consacrate, nu ultimele albume.
 • Ne-au cântat și câteva piese consacrate: Holiday, Wind of Change, Big City Nights și încă una sau două, îmi scapă acum care.
 • Efectele vizuale au fost deosebite.
 • Cel mai tare membru al formației este James Kottak, toboșarul (sau cum s-o zice). Singur, doar din tobe, a ținut o treime din show.
  • La un moment dat, pe ecranele din spatele lui, se afișau un fel de scene violente, șocante, de-astea, potrivite cu ritmul pe care Kottak îl bătea la tobe. Puțină lume s-a prins că ceea ce James cânta acolo era o piesă în întregime la tobe și că în spate rula videoclipul piesei pe care el o cânta.
 • Efectele vizuale de pe scenă au fost semi-senzaționale. Adică au fost în genul rockerilor anilor 1980 – 1990, ceea ce mie mi-a plăcut la maxim. Pur și simplu, îți captau atenția și se vede că au fost foarte frumos realizate.
 • Un cameraman filma publicul, de pe scenă, așa că unii au avut ocazia să se vadă pe ecrane, frumos procesați, măgulitor de arătoși.
 • La piesele mai lente, toată lumea dansa, legănându-se ușor. Sincer, n-aș fi crezut că peste 40,000 de oameni se pot legăna în iubire, la unison.
 • Cei de la Scorpions dominau mulțimea, în sensul bun, desigur. Chiar au fost generoși, aruncând cu pene de ghitară și bețe pentru tobe.
 • Cineva a venit cu un tricolor pe care scria ceva de genul “Scorpions for Romania”. Dacă aș fi fost troll, aș fi mers cu steagul Ungariei sau Rusiei.
 • Cine spune că e ușor să cânți într-o formație cu un asemenea prestigiu, ar trebui să vadă ce mușchi lucrați au băieții, mai ales la picioare, semn că zbenguitul pe scenă, în timp ce cânți, nu este chiar ușor.

Deci:

 • A meritat biletul 100 de lei la Golden Circle? Eu spun că da. OK, nu toate au fost perfecte, dar experiența artistică și culturală a fost de neuitat.
 • Aș recomanda și altora așa o experiență: nu, dacă nu sunt rockeri.
 • Aș recomanda și altor rockeri o asemenea experiență: da, evident.

Ce n-a fost bine:

 • Organizatoric, faza cu ciocolata confiscată.
 • Personal:
  • Stând atâta în picioare, m-au durut foarte tare labele picioarelor și tălpile, și genunchiul drept, și mușchii pulpelor picioarelor, că de-abia mă mai puteam mișca.
   • Evident, este vina mea, că sunt grăsuț.
   • N-am mai mers nici la berea de după, nici la nimic, ci m-am dus direct în pat, că nu mai puteam. Drept îi că m-aș fi dat la o bere după concert, așa că am desfăcut o nefiltrată din frigider pe care am băut-o stând jos.
   • De dimineață a fost cam așa: petrecut bine, zbenguit bine, sculat mort.
  • Prima mea piesă favorită și prima mea casetă a fost cu “Wind of Change” pe care aseară am auzit-o live. Pentru mine asta înseamnă ceva, mai mult decât pot acum, în starea de oboseală pe care o am, să descriu. Dar e frumos.

În fine, aseară nu a cântat numai Scorpions, ci a cântat însăși iubirea energică. Oare poate cineva, pe drept cuvânt, să spună că e lucru puțin?

Mulțumiri speciale domnului Dan Olteanu, mai ales că diseară merg și la concertul Smokie. No, hai la Cluj Arena!

19 Comentarii

 1. Ana 09 octombrie 2011 la 15:55 - Raspunde

  * Nu mi se pare un lucru rau faptul ca o trupa canta piesele noi, chiar si in cazul unui concert de adio. De ce sa nu dea ocazia oamenilor sa se indragosteasca si de alte piese. Uite, dintre piesele pe care le-au cantat la Bucuresti mie inainte de concert pot spune ca imi placeau in draci fix 3! Din douazeci si de piese! Dar live au reusit sa ma prinda si piesele care nu imi spuneau nimic acasa. De exemplu The Best Is Yet to Come, de pe ultimul album. O ascultasem acasa si ma lasase rece. A devenit o adevarata obsesie dupa ce am auzit-o live. Ceea ce cred ca spune ceva de bine despre trupa.

  * Hehe, eu de la Scorpions am prins asa: pana de la Matthias cu modelul pe care il are pe faimoasa lui chitara alba cu dungi negre, bat aruncat de Klaus, setlist.

  * Hehe, la corp ambii chitaristi arata beton! Very fuckable, and that’s from the point of view of a girl who doesn’t even have half their age…

  * Protestez! Mars NU e ciocolata!

 2. JMarius 09 octombrie 2011 la 16:21 - Raspunde

  N-a cantat si “Still loving you” ? 😛

  • Ana 09 octombrie 2011 la 17:48 - Raspunde

   La Bucuresti sigur au cantat-o.

   Am auzit ca si ieri la Cluj 🙂

  • Robin Molnar 11 octombrie 2011 la 14:08 - Raspunde

   Ba da, parcă. =))

 3. Daniela 09 octombrie 2011 la 23:15 - Raspunde

  Da vremea cum a fost? V-au incalzit Scorpions? 🙂

  • Robin Molnar 11 octombrie 2011 la 14:11 - Raspunde

   Da. Că la GC e mai cald decât la tribune, fiind mai mare înghesuiala.

 4. daniel rus 10 octombrie 2011 la 07:34 - Raspunde

  Wind of Change si Big City Nights au cantat. din pacate nu au cantat Send me an angel. cel putin pana la penultima melodie cand am plecat. daca a fost ultima melodie din concert, asta e….

 5. TNH 10 octombrie 2011 la 09:38 - Raspunde

  N-a fost Send Me Angel. Așa ca pentru babalâcii ca mine au cântat Still Loving You, Big City Nights, Wind of Change, Rock You Like A Hurricane, Coming Home. Printre alea mai zgâlțâitoare mi-ar fi plăcut și The Good Die Young, dar n-a fost să fie. Poate data viitoare…

  • Mihai Todor 10 octombrie 2011 la 11:11 - Raspunde

   Mie mi-ar fi plăcut să (re)ascult live “You and I”, dar no, poate altă dată… (da, știu, I’m a softie :P) În rest, ar fi mers și un Alien Nation, pe care nu cred că au mai cântat-o live de multă vreme.

   • Robin Molnar 11 octombrie 2011 la 14:15 - Raspunde

    Alien Nation. Numai un rocker ar putea ști de piesa asta!

    • Mihai Todor 11 octombrie 2011 la 15:52 - Raspunde

     Indubitabil =))

  • Robin Molnar 11 octombrie 2011 la 14:14 - Raspunde

   Ai fost?

 6. Mihai 13 octombrie 2011 la 15:09 - Raspunde

  Mie ciuda mi-a fost ca n-au cântat No one like you. Știam că era în setlistul turneului ăstuia și speram să o cânte și la Cluj. Dar în rest mare parte din ce au cântat am știut și mi-au plăcut. Amintesc, din cele ce nu le-ai scris, The Zoo, Tease me please me, Loving you sunday morning, Always somewhere.

  Iar la Big city nights am văzut că pe ecranul din spate, pe refren, era scris numele Clujului 😀

  • Ana 13 octombrie 2011 la 20:52 - Raspunde

   No One Like You au cantat-o de 2 ori anul asta, in vara (o data intr-un concert din Germania si a doua oara intr-un concert din Belgia). Anul trecut intr-adevar a facut setlistul la aproape jumatate din concerte.

   La Big City Nights intotdeauna e asa 😀 Apare pe ecran numele orasului in care sunt 🙂 ceea ce mi se pare dragut, ca si faza cu steagul de altfel 🙂

   Setlistul am vazut ca a fost aproape identic cu cel de la Bucuresti, au inlocuit doar Send Me an Angel cu Always Somewhere si atat.

  • Robin Molnar 16 octombrie 2011 la 14:49 - Raspunde

   Da, aia cu numele orașului a fost drăguță.

 7. Mihai 14 octombrie 2011 la 00:27 - Raspunde

  Oooh, nu stiam ca anul asta doar de doua ori au cantat No one like you. Ar fi fost tare fain de o cantau a treia oara 😛

  Mersi de setlist, Ana 😉

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.