Un prânz japonez

Inițial vroiam să vă induc în eroare, în joacă, folosind un titlu de genul: „Un prânz modest”, dar știu că voi, dragi cititori fideli, v-ați fi prins că ceva este în neregulă…

Ieri am găsit pe birou o cutie neagră, ceea ce m-a surprins. Apoi mi-am adus aminte că a fost joi și că mai mulți colegi de birou ne-am comandat mâncare japoneză la prânz, cu câteva zile înainte. Bine, am crezut că se amână faza, colega care se ocupa de asta nefiind la birou, fiind un pic deprimat că, no, parcă mi-ar fi plăcut ceva exotic la prânz, dar…

Când am ajuns la muncă după pauza de masă, aveam asta pe birou:

O cutie neagră cu un set de bețișoare pe ea - oare ce delicatese japoneze or fi înăuntru?

O cutie neagră cu un set de bețișoare pe ea - oare ce delicatese japoneze or fi înăuntru?

Mega-curios, mă uit sub capac să vedem ce nom, nom, nom (mâncare) se află acolo, pentru mine. Oioioi, nu eram pregătit pentru așa ceva:

Un prânz japonez de la Centrul Cultural Japonez din Cluj (?), ceva deosebit și delicios

Un prânz japonez de la Centrul Cultural Japonez din Cluj (?), ceva deosebit și delicios

Să le luăm pe rând, din poză, de la stânga la dreapta și de sus în jos:

  1. Rulouri de orez cu nu-știu-ce-plantă, având un interesant gust de pește exotic, probabil datorită uleiului de pește pe care l-am picurat peste ele. A fost cea mai grețoasă chestie din toată tava asta delicioasă, adică au fost bune, dar nu senzaționale.
  2. Orez cu legume. Bun.
  3. Ceva necunoscut, cu textură de omletă fiartă, dar în fâșii precum carnea. Nu știu ce-am mâncat acolo, dar a fost bun, în centrul tăvii.
  4. Chiftele din carne ciudată, în sos dulce. Oioioi, nu știu din ce carne erau făcute, dar au fost senzațional de bune, cu ardei copți (dulci și ei) și salată (nu știu dacă salata și aia trebuia mâncată, sau nu, dar pot să vă spun că a fost bună, cu zeama aia dulce pe ea).
  5. Varză cu carne. Nu știu ce carne era acolo, putea fi de la melci și stridii la porc) cu varză, într-un sos dulceag, cu morcovi rași. A fost ceva mai bună chestie din tavă, de-a dreptul senzațională.

20 de lei bine cheltuiți, deci mai vreau, deși l-am servit aseară pe post de cină, cu un vin de Cotnari.

P.S. Nu l-am mâncat cu bețișoarele.

P.P.S. Aveam dilema dacă să-l mănânc cu pâine neagră…

12 Comentarii

  1. Raul Molnar 28 octombrie 2011 la 13:07 - Raspunde

    Rulouri de orez cu nu-știu-ce-plantă, având un interesant gust de pește exotic, probabil datorită uleiului de pește pe care l-am picurat peste ele. A fost cea mai grețoasă chestie din toată tava asta delicioasă, adică au fost bune, dar nu senzaționale.

    = SUSHI? 😛

  2. Mihai Todor 28 octombrie 2011 la 13:24 - Raspunde

    Doar 20 de lei? Are you shittin’ me??? Damn! Aici fără cel puțin 30 de lei nu vezi așa ceva…

    LE: Tu vrei să zici că întâi te-ai dus să mănânci în pauza de masă și apoi ai mâncat și asta? Așa se explică multe… 😀

  3. Molnar Bianca-Andreea 28 octombrie 2011 la 14:32 - Raspunde

    Prefer un gratar de porc sau pui. Nu-mi place pestele. Nu as da 20 de lei pe asa ceva. Oricum, noi platim 4 lei pe masa de pranz (azi am mancat rulada de carne cu pireu si sos de rosii…ieri am avut fasole cu carnat si salata de varza) numai 4 lei…

    • Robin Molnar 29 octombrie 2011 la 08:06 - Raspunde

      Să nu mănânci, să-mi rămână mie mai mult.

  4. Mihaela 28 octombrie 2011 la 16:21 - Raspunde

    Hm… imi ploua in gura deja, in afara de varza, foarte bun si ieftin meniul.

    • Robin Molnar 29 octombrie 2011 la 08:07 - Raspunde

      Nu era varză de-asta aiurea, era d-aia delicioasă.

  5. Ben 29 octombrie 2011 la 16:08 - Raspunde

    Planta aia ciudata probabil era ceva soi de alge(mie personal imi plac cele pe care le-am incercat), seamana cu gustul de peste, unele ingrediente seamana cu cele mancarea chinezeasca(de mentionat ca cea originala e diferita de cea pe care o gasim in unele fastfood-ui la noi s-a adus si adaptat doar ce era extrem de comercial), ciudate dar dupa ce te obisnuiesti putin incep sa-ti placa, si gustul dulce-acrisor e destul de bine asociat cu carnea(propabil cea mai populara idee din bucataria asiatica) . In cz eu zic cai bun ce ai servit daca esti putin obisnuit cu mancarea asiatica, si ff sanatos

  6. christine 13 noiembrie 2011 la 09:59 - Raspunde

    sushi sunt facute cu frunze de bambus orez si peste crud nu cu alge. poate de aceea ti s-a parut gretos……………….

    • Robin Molnar 14 noiembrie 2011 la 08:56 - Raspunde

      Nu mi s-a părut grețos, ci deosebit. Și, din ce am citit, sunt mai multe rețete de sushi, deci tot nu știu ce am mâncat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Robintel
Despre Politica de Confidențialitate

Acest website are nevoie să folosească cookies, care sunt niște fișiere text de mici dimensiuni ce conțin referințe specifice, dar nu explicite, stocate pe computerul voastru, astfel încât, de exemplu, atunci când lăsați un comentariu, datele din formular să se salveze, dar nu numai.

Fără acces la cookies, aceste date nu se vor salva.

Pentru a afla mai multe despre cum folosim informațiile și despre dreptul vostru asupra datelor voastre, vă rugăm să consultați pagina Politica de Confidențialitate.

Puteți modifica accesul la aceste cookies accesând taburile din stânga.