11 Comentarii

 1. Mircea C. 20 martie 2012 la 13:54 - Raspunde

  Maaa, da genial te crezi daca ti-a stat mintea in loc cand ai vazut ca nu esti singurul care s-a gandit la asa ceva 🙂 Pai ma, ca sa te umilesc complet, pana si Iliescu a semnat prefata la o carte pe tema asta, pe moment nu-mi amintesc titlul.

  Si ce-i cu titlul asta de presa galbena pe tine ? Termenul de consumerist se refera la o societate care consuma mai mult decat are nevoie, si mai ales ce nu are strict nevoie, in special chestii mari acaparatoare de resurse (energie, materiale, etc) – masini, electronice, gadgeturi, haine de fitze purtate odata pe an, etc. Hrana e cea mai putin importanta in caracterizarea asta a consumerismului, pentru ca e o necesitate de baza, chit ca unii consuma caviar in timp ce altii sunt fericiti cu un bol de orez. Aici singura solutie (la o problema care deocamdata nu exista) este limitarea cresterii populatiei, nu sa consumam mai putin (sau mai prost – varianta vegetariana). Revolutia agrara ne-a amanat o bucata buna de timp, si cred ca o va mai face in viitor. Pentru ca toti pesimistii astia cu teoriile lor catastrofice (erau cam aceleasi si acum un secol) uita un lucru : puterea mintii umane, capacitatea de a transforma natura. Sper doar sa gasim o cale de mijloc, sa nu distrugem chiar toata planeta, sa intelegem ca sanatatea naturii este si a noastra.

  • Robin Molnar 21 martie 2012 la 07:59 - Raspunde

   Îți dai seama că, pentru două milioane de nanosecunde m-am simțit semizeu.

   Nu citesc cărți semnate și prefațate de Iliescu, îți dai seama, e ca și cum mi-aș pune pe perete poza lui tătuca Stalin.

   Titlul filmului a dat titlul articolului, firește.

   Cu siguranță că revoluția agrară ne-a ajutat până acum, dar din ce-mi dau seama avem nevoie și de o revoluție zootehnică ce abia acum stă să înceapă cu legiltația UE privind bateriile de găini. Deci mai durează.

   Și eu sper că vom găsi calea în care să nu distrugem planeta.

 2. popa ionela 20 martie 2012 la 17:24 - Raspunde

  Cred ca toti simtim ca ne apropiem de sfarsitul unei ere. La un nivel superficial, este sfarsitul manipularii finantelor-cazino necontrolate. Dar efortul elitelor politice si economice de a repara criza la acest nivel doar dezvaluie adevaratele adancuri. De fapt, criza merge direct pana la fund. Criza a aparut direct din natura banilor si a proprietatii in ziua de azi si va persista si se va intensifica pana cand banii se vor fi transformat complet. Este un proces care tine de decenii si care se afla pe ultima suta de metri. Criza si colapsul sunt construite direct in fundatia ideii de bani asa cum il cunoastem in ziua de azi. Asta este pentru ca banii cauta dobanda, poarta dobanda si, intr-adevar, s-au nascut din dobanda. Ca sa vedem cum functioneaza aceste lucruri, sa se intoarcem la ca cateva concepte de baza in finante. Banii se creaza in momentul in care cineva solicita un imprumut de la o banca (sau mai recent, un imprumut deghizat de la alte feluri de institutii).

  • Robin Molnar 22 martie 2012 la 08:35 - Raspunde

   Nu sunt sigur că am înțeles…

   • Mircea C. 22 martie 2012 la 10:44 - Raspunde

    E simplu de inteles – copy paste de aici cu scopul de a lasa link la telefoane ieftine :))

    Blogul asta a ajuns raiul link-spammerilor 🙁

    • Robin Molnar 22 martie 2012 la 10:49 - Raspunde

     Vizavi de spammeri (despre restul voi vorbi mai târziu, acum nu pot): voi mai tria din ei, că deja nu-i mai suport. 🙁

    • Robin Molnar 23 martie 2012 la 07:28 - Raspunde

     Foarte interesant, îți dai seama că mă mângâie în continuare IQ-ul că m-am gândit și eu la asta. =))

     • Mircea C. 23 martie 2012 la 14:22 -

      Daca te referi la articolul din care a copiat postacul de serviciu, este exceptional intr-adevar, dar nu trateaza decat marginal problema resurselor. In schimb dezvaluie foarte bine mecanismele crizei financiare actuale.

     • Robin Molnar 27 martie 2012 la 08:37 -

      Da, la asta m-am referit. 😉

 3. joita lucian 23 martie 2012 la 13:35 - Raspunde

  Pai cred ca de-asta s-a declansat si criza ca sa se mai curete dintre noi..ca suntem pre multi…mai lasam si carburantul..ca va ajunge doar sa ne uitam la el….mai mergem si pe jos ca e mai sanatos…si sa ne antrenam ca prevad ca ne vom bate pe mancare!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.