De sărbători se vor ieftini alimentele ungurești

Eu sunt departe de ele și n-am acces. Dar sunt și naționalist, deci nu cumpăr. Însă știu și accept că sunt oameni care-și iau mâncare și de la unguri, fiind mai ieftină (punctual, măcar).

Să vă dau un pont: fără a ne bucura pentru asta, economia Ungariei este în veceu iar guvernul actual a tras apa cu TVA de 27% și alte măsuri menite să sponsorizeze un stat social, doar ei sunt socialiști…

Pe de-o parte, îmi pare foarte rău de ei, mai ales că acolo situația este cam disperată. Pe de o altă parte, însă, zic să beneficiem cu toții de situație și să-i și ajutăm în același timp, cumpărând și de la ei, să nu moară de foame și, în felul acesta, să mâncăm și noi un gulaș bunuț, mai ieftin.

Nu de alta, dar se cade să-ți ajuți vecinul când îi este greu. Iar lor le este greu. Atât de greu, încât prevăd că în ciuda creșterii TVA-ului, produsele se vor ieftini cam cu vreo 10 – 25%.

Greșesc cu ceva?

P.S. Oare la ei de ce se ieftinesc toate de sărbători, în timp ce la noi se scumpesc?

10 Comentarii

 1. Daniela 30 noiembrie 2011 la 00:55 - Raspunde

  Ca noi suntem mai smecheri. Suntem romani ce naiba…. Nu-ti mai permiti ca cumperi o bucata de carne de porc stiind ca este 20 lei kilogramul de sarbatori.

  • Robin Molnar 05 decembrie 2011 la 07:50 - Raspunde

   De aia o iau de la țară la șase sau opt lei.

 2. Mihai Todor 30 noiembrie 2011 la 01:51 - Raspunde

  “Oare la ei de ce se ieftinesc toate de sărbători, în timp ce la noi se scumpesc? “ – Deoarece liderii lor sunt ceva mai inteligenți, preferând să obțină profituri mai mici pe termen scurt, pentru a avea un viitor mai strălucit 🙂

  • Robin Molnar 05 decembrie 2011 la 07:52 - Raspunde

   Crezi că sunt mai inteligenți?

   • Mihai Todor 05 decembrie 2011 la 20:20 - Raspunde

    Pai nu contează ce cred eu despre ei (toți politicienii intră în aceeași oală, din punctul meu de vedere) dar diferențele spun totul 🙂

 3. Joita lucian 30 noiembrie 2011 la 19:55 - Raspunde

  Ca la noi la nimenea….dar cared ca ne aliniem si noi cu ofertele de sarbatori ca….puterea de cumparare a sacazut foarte mult si la noi…cat despre cota ungurului…..saracii de ei!

 4. Adnana 03 decembrie 2011 la 15:54 - Raspunde

  Ma bucur tare! Sper sa am si eu timp sa merg pana in Ungaria sa ma aprovizionez! 😀

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.