Istoria va uita comunicatele seci ale MAE, dar nu va uita că România n-a fost acolo!

Indubitabil, democrația a învins în Ucraina, iar greul lor de-abia acum începe și indubitabil, Ucraina are nevoie de ajutorul nostru, al României. Și România ezită, din motive pitice și meschine și veți vedea imediat de ce.

Victor Ponta este păpușa Kremlinului în România, veți înțelege imediat.

În primul rând, gazoductul Iași – Ungheni (vedeți intoxicarea aia cu legislația europeană?), către republica Moldova. Noi, românii, suntem un singur popor în două state. Cine are interesul geopolitic de a avea un popor în două state, și un un popor într-un singur stat? Rusia. Ponta este prim ministrul în mandatul căruia România nu și-a urmat interesul de a-i oferi Moldovei tot sprijinul necesar pentru a căpăta o brumă de independență energetică.

Numai unirea face puterea și numai o Românie Reunificată poate servi intereselor poporului, orice altceva este o iluzie!

Și-acum a venit criza din Ucraina. Din motive artificiale, o majoritate parlamentară de peste 70% s-a destrămat. De ce? Pentru că o majoritate parlamentară stabilă ar fi putut pune bazele unei alianțe cu Ucraina și i-ar fi putut ajuta nespus de mult. Și să nu ne facem iluzii, Victor Ponta i-a pus capăt alianței politice numite USL, exact când România trebuia să fie puternică și generoasă față de Ucraina, pentru că o Ucraină democratică și puternică este vecinul de care avem nevoie pentru reunificarea Românei cu Republica Moldova.

De ce credeți că guvernul a căzut chiar acum și nu peste o lună, sau peste două? Miniștrii liberali erau în guvern, guvernul – trădător! – era funcțional. De ce credeți că ar fi trebuit să pice chiar acum? Pentru că Victor Ponta și-a dorit ca România să nu poată interveni decisiv în favoarea noii democrații de la Kiev. Ba chiar a spus, prin ministrul său, că România poate primi până la 3,500 de imigranți care să fugă de războiul civil care se așteptau să înceapă. În niciun caz n-a spus că din cei 20,000 de megawați oră pe care îi putem produce, suntem pregătiți să le livrăm o parte, pe datorie, pentru a sprijini industria de care Ucraina are acum atâta nevoie.

Istoria va uita comunicatele reci și seci ale MAE, dar nu va uita că noi, România, n-am fost acolo pentru ei, vecinii noștri, și pentru Moldova, frații noștri, pentru că – repet – reunificarea se va putea face doar atunci când Ucraina va fi suficient de puternică încât să-i reziste Rusiei care va avea tentația de a-și păstra bazele din Transnistria.

Istoria va uita că s-a destrămat USL, dar va reține că noi nu ne-am ridicat la înălțimea principiilor pe care, la nivel de Minister de Externe, pretindem că le avem.

O spun și o repet, Victor Ponta este marioneta lui Vladimir Putin la București și acționează pentru satisfacerea intereselor acestuia, nu ale românilor, nu ale României, nu ale UE și nici măcar ale rușilor, ci ale elitei bolșevice de la Moscova, argumentele fiind acelea că primul ministru nu a acționat pentru întărirea independenței energetice a Moldovei în aceste momente de șantaj economic rusesc, și nu a acționat nici pentru întărirea puterii democratice de la Kiev și, din contră, i-a invitat pe cei de la UDMR la guvernare și i-a sprijinit în inițiativa lor de a avea autonomie teritorială și necontenit a acționat pentru slăbirea autorității de stat, fie atacând instituțiile justiției, fie atacând industria (Combinatul Oltchim, combinatele Mechel, CFR Marfă, Hidroelectrica, TAROM, Nuclearelectrica), mergând până la economie, iertând Rompetrol de câteva sute de milioane de euro, după ce am fost nevoiți să ne împrumutăm pe treizeci de ani.

Niciun prost nu ar face atâtea prostii în lanț și nu cred că vorbim despre incompetență, ci de rea-voință, conform directivelor NKVD pentru Europa de Est.

Și mai este ceva. Ăștia sunt suficient de capabili încât să câștige alegerile, dar nu sunt suficient de deștepți încât să nu ducă țara de râpă? Nu cred. Cred că dincolo de aparenta incompetență este un act de mare trădare națională!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.