Sper să nu moară nimeni la Soci!

În ultimele zile, presa a vorbit din ce în ce mai pe larg despre dezastrul de la Soci: hoteluri nefinalizate, infrastructură nefinalizată, servicii indisponibile și altele.

Văzând niște fotografii mai vechi din șantierele de la Soci, cred că s-a fușerit la structurile de rezistență ale unor structuri de folosit în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă, și mă îngrozește ideea că – sub greutatea publicului – unele structuri ar putea ceda, ucigând spectatori.

Totuși, lăsând teama la o parte, întrucât sper să mă înșel, vin și cu o curiozitate delicioasă: dacă la Jocurile Olimpice de Iarnă (Olimpiada de Iarnă) vor ajunge 500,000 de turiști (nu cred că vor ajunge nici 50,000), pentru fiecare turist se va fi cheltuit o sumă de 100,000 de dolari în infrastructură.

Și-acum o lecție pentru noi: Pentru organizarea Jocurilor, Rusia a cheltuit peste 50 de miliarde de dolari. Și nu este gata nimic. Exact ca la noi, unde niciodată nu sunt bani ca să se termine la timp. Pentru că se fură. Concluzia mea fiind aceea că: niciodată nu sunt suficienți bani, când se fură, deci noi nu suntem săraci, noi suntem furați!

2 Comentarii

  1. Cronicarul 09 februarie 2014 la 10:18 - Raspunde

    Si saraci si fu…rati!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.