Tehnologie chineză

Tehnologia chineză este OK până în momentul în care viața oamenilor depinde de fiabilitatea ei. Atunci este chiar oribilă. Îmi pare rău de victime, eram în concediu când s-a întâmplat, așa că am aflat doar ieri despre asta:

Cel puţin 32 oameni au murit şi alţi 100 au fost răniţi după ce un tren de mare viteză a deraiat în estul Chinei, a anunţat agenţia naţională de presă, Xinhua. Potrivit AFP, două dintre vagoanele trenului au căzut de pe un pod.

Sursa

Aș vrea să fiu foarte bine înțeles: nu cred că este posibil ca poporul chinez să facă un lucru ca lumea, din cauza unor deficiențe culturale. Pur și simplu, ei pot face lucruri proaste și ieftine, dar nu și lucruri bune la un preț decent. Alea le fac străinii în China, că ei știu cum.

Să nu uităm că atunci când au detonat prima bombă atomică, infanteriștii chinezi au primit ordin să fugă spre locul exploziei (este și un video pe chestia asta, semn că n-au înțeles pe deplin care-i faza cu tehnologia). Sau filmul cu astronauții chinezi în spațiu, cu bule de aer ieșind la suprafață…

Oare când ne vom convinge?

3 Comentarii

 1. Daniela 13 august 2011 la 11:59 - Raspunde

  Multi ocolim sa cumparam lucruri chinezesti pentru ca nu sunt de buna calitate chiar daca au preturi mici. Eu incerc sa nu mai cumpar produse chinezesti dar vad ca piata a fost acaparata bine de ei.

  • Robin Molnar 13 august 2011 la 16:49 - Raspunde

   Au acaparat piața de mizerii, piața produselor de calitate nefiind invadată, că n-au cu ce.

 2. joita lucian 13 august 2011 la 17:44 - Raspunde

  am sa citez un priten de al meu in privinta asta “ieftin si bun este un paradox”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.