4 Comentarii

 1. Xtall 09 iulie 2015 la 09:08 - Raspunde

  Mi se pare haios sa spui ca scapi de China atât timp cât datoria SUA către ea este imensa si probabil nu o vor putea plăti niciodata.
  Poate doar daca adopta si americanii poziția grecilor, va plătim datoria la sfântul paste 😀

  • Robin Molnar 09 iulie 2015 la 11:15 - Raspunde

   Chestia cu China care deține nu știu cât din datoria SUA este mai mult un mit. SUA are o datorie mai mare către Japonia, decât către China. Desigur, 1200 de miliarde de dolari sunt mulți bani dar, în termeni reali, sunt doar 7% din PIB-ul SUA, deci un mizilic de plătit în 30 de ani…

   • Xtall 09 iulie 2015 la 11:48 - Raspunde

    Posibil sa fie un mizilic dacă ar avea datorii numai la ei. 30 ani nu mi se pare deloc mizilic.
    Treaba nu e atât de simpla, s-a cam ajuns la fundul sacului pentru toti, unii fără alții nu prea pot sa existe de unii singuri si sa se dezvolte producând in exces fără sa aibă piețe, cui sa vândă, iar piețele s-au cam aranjat. Depind acum unii de alții într-un mod in care ambii se falimentează dacă unul cade.
    Singura varianta disponibila acum e acapararea piețelor de la celalalt, ca piete virgine nu mai sunt. Dar trebuie sa poți sa si suplinești piața pe care o acaparezi, acapararea de regula si cu preturi mai mici, ca altfel ma duc tot la ala

   • Xtall 09 iulie 2015 la 12:15 - Raspunde

    De fapt cred mai exista o varianta pentru acapararea de piețe.
    Falimentarea celei existente, fără mari costuri la acaparare, unde chiar se poate mari si prețul dupa acaparare, implicit profitul.
    Ca m-am gândit cum s-a intamplat la noi 🙂
    Dar asta cred ca e valabila doar la cei ca noi, nu la rechinii mari care știu sa se protejeze, modul asta de acaparare presupune sa ai și un ajutor, o clasa politica corupta care sa te ajute la faliment, și sa-i doară în cot.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.