9 Comentarii

 1. Xtall 28 ianuarie 2014 la 18:20 - Raspunde

  Adevăr grăiești maestre 🙂
  Chiar nu înțeleg ajutoarele astea, le vad date când e cineva în groapa (sa spunem, ca e cu mare scârț și acolo) dar mai mult, poate la firmele care se înființează, altceva n-as da nici o para chioara, si asa se fac o grămadă de smecherii.

  • Robin Molnar 28 ianuarie 2014 la 22:36 - Raspunde

   În IT nu este cazul de ajutoare, nici n-ar trebui să se dea, ci piața ar trebui să determine crearea a noi locuri de muncă.

   Bulele astea speculative fac rău și au tendința de a lăsa oamenii pe drumuri.

 2. Alex Bartis 28 ianuarie 2014 la 19:24 - Raspunde

  Plus ca sunt bani care au ca scop de a umfla artificial piata locurilor de munca. De ce nu pune nimeni problema asta? Dupa ce angajeaza oamenii, iau banii, ce-o sa faca cu ei? O sa ii tina un an, doi dupa care suturi in cur. Ca oricat de bine ar merge piata de IT din Romania, sa gasesti de lucru la cateva mii de oameni e cam greu.

  • Robin Molnar 28 ianuarie 2014 la 22:35 - Raspunde

   De ce să-și pună problema așa?, când cei de la Ministerul Muncii, sau cine a venit cu ideea, n-au muncit o zi productivă în viața lor…

 3. Mihai Todor 02 februarie 2014 la 21:47 - Raspunde

  Atenție, că afacerile astea sunt ceva mai complicate și alții mai bazați ca noi au fost puși cu botul pe labe din motive similare. Până una, alta, nu avem o saturare de companii mari în România, iar ăștia când vin, creează sute de locuri de muncă, nu 5 – 10, precum startup-urile. De asemenea, expun noii angajați la mult mai multe tehnologii și, de obicei, le oferă resurse de care nu ar beneficia la companii mai mici.

  Desigur, există riscul plafonării, când aceste tinere furnicuțe ajung să se mulțumească cu o asemenea poziție relativ bine plătită într-o firmă mare timp de mulți ani…

  • Robin Molnar 03 februarie 2014 la 07:36 - Raspunde

   Ai o părere foarte rea despre start up-uri, bag de seamă.

   • Mihai Todor 03 februarie 2014 la 12:40 - Raspunde

    Nu neapărat. Startup-urile sunt necesare și sunt un incubator bun pentru inovație, dar știi tu vorba aia: greu la deal cu boii mici. Cu alte cuvinte, nu vei scoate pe piață o aplicație care va detrona Facebook având la dispoziție doar o mână de puști care abia au absolvit facultatea. Excepțiile sunt prea rare. E ca și cum i-ai promite unui copil că dacă învață bine la școală și își vede de treabă, va ajunge astronaut când va fi mare.

    Pot spune că am fost pe ambele părți ale frontului și aș fi preferat să îmi încep cariera în acest domeniu în cadrul unei firme mari care investește în pregătirea angajaților. Din păcate, asta necesită să le “masăm picioarele” acestor giganți pentru a-i convinge că România este rentabilă.

    • Robin Molnar 03 februarie 2014 la 13:14 - Raspunde

     Și FB a pornit de jos și a găsit un fond de investiții care s-o susțină.

     • Mihai Todor 03 februarie 2014 la 13:31 -

      Bre, România nu-i America. Don’t forget that 🙂 Actualmente, în România, o bună parte din studenți cam sunt nevoiți să se angajeze full time pentru a-și permite chiriile și alte cele. Vesticii nu au concepția asta, pentru că părinții lor, de obicei, au suficienți bani să le ofere măcar minimul necesar. Iar concepția de “minim necesar” e destul de diferită față de ceea ce ni s-a oferit nouă…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.