Nu-mi pasă de iarna din mass media!

Ninge? Wow, n-am mai văzut zăpadă de anul trecut? Sa făcut zăpada cât elefantul? Wow, ce fenomen! Exact ca anul trecut. Se anunță cod negru de vreme rea? Ai limbrici și te mănâncă-n fund să te duci în vizită la rude și neamuri…

Bine, și guvernul are partea lui de vină, că n-a dat ordine precum:

 1. Toți suferinzii de boli cronice care au nevoie de analize sau intervenții regulate și care sunt programate sau așteptate a se desfășura inclusiv în perioada de vreme rea să fie internate în spital. Este și o chestiune de costuri: în spiral, o zi de cazare costă 160 de lei. Un drum cu o duzină de pompieri, cinci utilaje și naiba știe cât combustibil se ridică la vreo două mii de euro de pacient, aia dacă reușesc să-l ridice de acasă.
 2. Cine iese pe drum și n-are treabă, să i se confiște talonul până la plata unei amenzi rutiere maximale, conform Codului Rutier. Se exclud cazurile medicale, anunțate în prealabil la 112.

Înțeleg că nu ne putem pune cu vremea. Știu că în Germania și-n alte țări se poate. La noi nu se poate, nu acum. Că-n Germania nu cad trei metri cubi de zăpadă, pe metrul pătrat, în două zile.

Or, eu cred că trebuie să pornim de aici. Și mai e ceva. Dacă stai la casă, ești în putere și iarna te ia prin surprindere, este strict vina ta. A ta și doar a ta. Și statul n-ar trebui să facă nimic în privința asta.

Adică, erau unii care se plângeau că n-au pâine. La douăzeci de metri de magazin. Ăia, oricum nu aveau pâine nici înainte, cât a fost vremea frumoasă. Trebuie să trimitem un detașament de oameni să le ofere o pâine? Când ăia stau cu grâul în pod, și-l țin pentru găini?

Asta ne arată mass media? Imbecilii? Inapții mintal? Leneșii?

De ce nu-i arată pe restul, gen soacră-mea, la un metru și jumătate de pensionară, de a lopătat la zăpadă două ore ca să ajungă până la câinii care lătrau, în curte, de foame? De ce nu-i filmează mass media pe ceilalți ca ea, să-i dea drept exemplu de normalitate? Că așa este normal și de bun simț, să știi că vine iarna și să te pregătești pentru asta.

Empatia asta vârâră cu forța de mass media se va întoarce, nu peste mult timp, împotriva ei. Pentru că este o limită până la care poți empatiza cu cei care nu ți-s asemenea ție. Iar cei arătați la știri, în afară de cazurile medicale noi, nu sunt precum restul. Pentru că noi, restul, știm să avem grijă de noi, fără să fie nevoie de intervenția statului.

Pentru că noi, ceilalți, nu suntem nici leneși, nici imbecili. Și nu vrem să-i vedem pe imbecili cum mor de sete cu cana-n mână lângă robinet.

6 Comentarii

 1. Ovi T. 29 ianuarie 2014 la 09:36 - Raspunde

  Foarte bun, perfect de acord.

 2. Razvan 30 ianuarie 2014 la 15:09 - Raspunde

  Sunt cazuri si cazuri, cert e ca exista oameni batrani prin toate satele romaniei care ar fi normal sa beneficieze de un ajutor minim, macar o vizita sa vada daca sunt in viata, daca mai pot iesi din cas, cred ca e mai intai o datorie morala pe care o avem fata de semenii nostri. Altfel despre idioti care pleaca in ”drumetii’ ca ei a masini smechere si dupa raman blocat sau alte cazuri similare aproape ca nu ma intereseaza.

  • Robin Molnar 30 ianuarie 2014 la 16:53 - Raspunde

   Corect. Bătrânii n-au nicio vină că sunt bătrâni și n-au puterea să-și taie nici lemnele. Dar cei care au plecat la drum că n-au crezut că va fi așa de rău…

 3. Alin 31 ianuarie 2014 la 08:51 - Raspunde

  Normalitate ? Romania ? Nu merg laolalta astea 2…

  Prostii si inapoiatii trebui tinuti sub control, prin intermediul stirilor, sa nu cumva sa le creasca IQ-ul, ca e bai apoi….

  Din pacate, sunt prea multi prosti care pun botul, si nu avem nicio sansa din cauza lor…

  Eu cand sunt nevoit de conjunctura sa ma uit la stiri la Pro(st) TV , imi vine sa TURBEZ, imi vine sa ma SUI PE PERETI, imi vine sa SPARG CEVA, imi vine sa INNEBUNESC, pur si simplu creierul meu e insultat la fiecare secunda, inteligenta mea e insultata la fiecare vorba !!!

  • Robin Molnar 31 ianuarie 2014 la 09:16 - Raspunde

   Eu mă uit la știri la Digi24 și ProTV, dar pe ăia de la ProTV îi înjur mai des decât pe ăia de la Digi24, pentru că mult mai des scot porumbei pe gură.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.