Dacă îmi permiteți, domnule ministru Șova, aș dori să vă informez că prestați felație

  • În perioada 28-29 Ianuarie 2014, mii de comentarii sarcastice au fost șterse de pe contul de Facebook al lui Dan Șova de către harnica lui echipă de PR.
  • Dacă îmi permiteți, domnule ministru Șova, as dori să vă informez ca sugeți

Aceasta este reacția cea mai elegantă a publicului de pe Facebook, la afirmația ministrului Dan Șova, conform căreia, în perioada 24-27 Ianuarie 2014, 2,26 milioane de tone de zăpadă au fost curățate de către CNADNR de pe suprafața părții carosabile în zonele aflate sub incidența codului portocaliu și roșu.

În aceeași manieră a afirmațiilor sale, vom face niște aproximări și, de exemplu, vom aproxima un metru cub de zăpadă ca având o tonă – deși nu este așa – la fel cum vom presupune că drumurile sub incidența CNADNR sunt de tip drum național c-o bandă pe sens (veți vedea că-i avantajăm la calcul) c-o lățime de șapte metri.

Amu, rețeaua de drumuri naționale din România are 16,000 de kilometri. Să zicem că sub cod portocaliu și roșu au fost doisprezece județe. În medie, un județ are cam 16,000/40, adică 400 de kilometri de drum național.

Asta, înmulțit cu doisprezece județe, ne dă o lungime totală de 4,800 de kilometri de drum național, adică 4,800,000 de metri liniari de drum național cu lățimea părții carosabile de șapte metri, deci un total de 33,600,000 metri pătrați de drum național.

De pe acești 33,600,000 de metri pătrați s-au îndepărtat 2,260,000 metri cubi de zăpadă. Altfel spus, 2,260,000 de metri cubi de zăpadă s-au curățat de pe 33,600,000 metri pătrați, adică de pe fiecare metru pătrat s-au curățat 0,06 metri cubi.

Cu alte cuvinte, simplificând, de pe drumurile naționale din județele afectate de cod roșu sau portocaliu de ninsoare, CNADNR a curățat – în medie – un strat șase centimetri de zăpadă.

Ce realizare!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.