Cenzura pe bloguri

Hai să vorbim despre cenzura de pe bloguri. Ca să fie foarte clar, am certitudinea că aceasta este necesară, având un rol de orânduire a bunei conviețuiri precum legile dintr-o țară. Evident, nu mă refer la cenzura aceea cruntă, care permite accesul doar la chestiile care îi convin cenzorului, doar s-a văzut dea-lungul timpului că permit și voi permite și în continuare exprimarea pe blog a unor opinii cu care nu sunt de acord.

Dar nu pot fi de acord cu cenzura grotească, de factură absolutistă (cum era cea practicată de către fasciști sau comuniști), nu pot fi de acord ca ideile și principiile corecte să fie cenzurate pentru a servi unui scop mai puțin altruist (a se remarca, vă rog, cât de elegant mă exprim), nu pot fi de acord că oameni de bun simț cenzurează într-o nesimțire (mă exprim elegant, da?) și, în general, cred că ideea de deschidere trebuie și demonstrată acolo unde este etalată, din cel mai pur principiu al sincerității: WYSIWYG (din informatică: What You See Is What You Get).

Pur și simplu, nu pot. Și atunci mă revolt.

6 Comentarii

 1. julius 13 iulie 2010 la 19:29 - Raspunde

  Salut,

  daca de la noi te-ai luat cu postul asta, ai si n-ai dreptate. stii bine ca pana acum vreo 2 saptamani nici moderare nu aveam, putea lumea sa ma si injure pana ajungeam eu acasa. de cand cu fanii lui vuvuzel, asta e, tu ai cazut victima colaterala. trebuie sa intelegi ca intre noi, in incinta, e ok, poti sa spui orice, dar cand sunt si altii de fata – in speta, dobitocii lui vuvuzel – ne mai cenzuram, sa nu le dam satisfactie.

  julius

  • Robin Molnar 13 iulie 2010 la 19:37 - Raspunde

   =) Pun un mai mare preț pe inginerii de la Toyota, ăia de li se întindea pateul prin Zorilor – de exemplu, decât pe toată satisfacția acelora care-l adulează pe Șpagatist. =) Dacă e până acolo, eu i-am căzut victimă lui Badea când a spus că toți bloggerii sunt de rahat. Unii încă îl mai cred chiar și în ziua de azi. =)

 2. Mihai Todor 13 iulie 2010 la 19:51 - Raspunde

  @Julius: Ce onoare să te văd pe matale pe aici. Stimă și respect! 😀

  @Robin: Mă amuză faptul că după ce a afirmat că \”toți bloggerii sunt de rah**\” și-a tras și domnia sa blog 😆

  • Robin Molnar 13 iulie 2010 la 19:57 - Raspunde

   =) De asta și spun că Badea este un ipocrit. Și, plusez, este și un mârlan manipulator. Știu sigur, întrucât a vorbit despre o fază pe care o știam, fiind acolo, manipulând grosolan prezentarea, ca să-i protejeze pe PSD-iști. =D Pentru Julius am numai respect. =)

 3. Anonim 14 iulie 2010 la 17:42 - Raspunde

  Te-ai gandit vreodata sa iti aplici o autocenzura? Pentru ca ai vreo cateva post-uri foarte bogate in injuraturi si scarbosenii a caror rol chiar nu il pot intelege. Daca vrei sa sustii o opinie sau sa convingi pe cineva de un anumit lucru nu e nevoie de o pagina de porcarii. Sau inca nu ai aflat ca se poate face asa ceva intr-o lume civilizata?

  • Robin Molnar 14 iulie 2010 la 22:49 - Raspunde

   =D Da, mă autocenzurez și, da, nu înțelegi rolul acelor articole. =D

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.