Democrația nu funcționează

Nu poți să spui că Alin Bucur a fost ales – întrucât a fost numit – și, contrar opiniei generale, oamenii n-ar alege niciodată să fie conduși de unul care n-are să le ofere nimic.

Democrația nu funcționează, pentru că sistemul politic românesc funcționează ca uns – un sistem politic care n-are nici în clin, nici în mânecă cu democrația – și, trebuie spus, în anii 1990 democrația noastră aia originală și cu bâte în cap era mai democratică decât democrația noastră europeană actuală.

Nu poți să pui că Mircea Grosaru a fost ales, ci numit deputat cu suficiente voturi cât să devină președinte de bloc – într-un bloc mai mare – nici măcar cât un consilier local.

Nu poți să spui că democrația mai funcționează, câtă vreme ai un mecanism de redistribuire a voturilor care numește oameni care n-au fost aleși. Cum ar veni, și pierzătorii sunt băgați în seamă sau, mai pe șleau, și cei pe care nu i-am vrut vin să ne conducă.

Nu poți să spui că democrația funcționează cu alde Elena Băsescu, Haralambie Vochițoiu și mulți, mulți alții.

Pur și simplu, redistribuirea fură voturi. De aceea putem spune că democrația nu mai funcționează, pentru că nu mai obținem ceea ce votăm, ci ceea ce se redistribuie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.